Ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες έφθσαν, στη σύλληψη -2- ημεδαπών, ηλικίας 38 και 72 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής. Οι δυο συλληφθέντες έμεναν συγκεκριμένα στην περιοχή της Πεύκης.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Πεύκης Αττικής, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Μεσσηνίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες , τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων) σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.
Καλαμάτα: Κατάσχεσε 25 κιλά κάνναβη και 566 δισκία “ecstasy” η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πεύκη

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο και στη συνεχεία τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Άγνωστο παραμένει από που προμηθευόταν ο 38χρονος τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 38χρονος χρησιμοποιούσε το σπίτι του για να πουλάει κυρίως σε νεαρούς τοξικομανείς τις ποσότητες ναρκωτικών, ενώ ερχόταν σε συνεννόηση μαζί τους χρησιμοποιώντας κυρίως μηνύματα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και αποφεύγοντας να μιλήσει στο τηλέφωνο. Αντιθέτως ο 72χρονος, μιλούσε στο τηλέφωνο αλλά συναντούσε ο ίδιος τους “πελάτες” του σε σημεία μακριά από την οικία του. Για τα ραντεβού χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες όπως “Θα πιούμε καφέ” ή “Κέρασμα καφέ” ενώ τα χρήματα τα ανέφεραν ως “γραμμάρια” ή “τιμοκατάλογο”

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.9.2023) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Καλαμάτα: Κατάσχεσε 25 κιλά κάνναβη και 566 δισκία “ecstasy” η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πεύκη
 • ποσότητες κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου “skunk”, συνολικού βάρους -23.556,00- γραμμαρίων,
 • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -1.894,50- γραμμαρίων,
 • -566- δισκία “ecstasy”,
 • -4- ναρκωτικά δισκία,
 • -1- ζυγαριά ακριβείας,
 • -1- κινητό τηλέφωνο,
 • -1- αντιασφυξιογόνο μάσκα, στρατιωτικού τύπου, μετά του αντίστοιχου φίλτρου,
 • το χρηματικό ποσό των -8.925- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,
 • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Στην οικία του 72χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -213,00- γραμμαρίων,
 • -1- κινητό τηλέφωνο,
 • -1- ζυγαριά ακριβείας και
 • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα -250.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.