Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Παραλίες Καλαμάτα

Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες παραλίες κατά μήκος των ακτών του νομού Μεσσηνίας. Αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Φιλόξενες αμμουδιές με αβαθή νερά και λαμπερή ολόχρυση άμμο. Κάθε ακρογιαλιά έχει το δικό της χρώμα, τη δική της γραφικότητα και τον δικό της χαρακτήρα.

 

Παραλία Καλαμάτας: Ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην πόλη της Καλαμάτας είναι η παραλία της. Η παραλία της Καλαμάτας εκτείνεται σε μήκος 2,5 χλμ  και μπορείτε να φτάσετε ακόμα και περπατώντας από το κέντρο της πόλης. Η πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας με τους φοίνικες, τις χρωματιστές ομπρέλες και το ψιλό βότσαλο έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία ενώ υπάρχουν και πολλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες και άλλα κατά μήκος της παραλίας.

Παραλία Μικρής Μαντίνειας: Η παραλία Μικρής Μαντίνειας απέχει 7 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και διαθέτει πληθώρα από ταβέρνες. Είναι μια πολύ όμορφη παραλία, στρωμένη με βότσαλο ενώ παρέχει και ναυαγοσώστη.

Παραλία Αλμυρού: Η παραλία Αλμυρού είναι μια από τις πιο δημοφιλής και πολυσύχναστες παραλίες της Καλαμάτας. Βρίσκεται 6 χλμ ανατολικά της Καλαμάτας και είναι ιδανική για θαλάσσια σπόρ. Η θαυμάσια οργανωμένη παραλία του Αλμυρού είναι στρωμένη με βότσαλο και διαθέτει πολλά beach bar, ταβέρνες, clubs ενώ έχετε την δυνατότητα να διασκεδάσετε κάνοντας κάποιο από τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ όπως beach volley, wind surfing, Θαλάσσιο σκι και άλλα.

Παραλία Σάντοβας Αβίας: Η παραλία Σάντοβας βρίσκεται στην Αβία, 12 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Είναι μια από τις πιο κοσμικές παραλίες της περιοχής και είναι στρωμένη με ψιλή άμμο και μικρό βότσαλο. Στην παραλία υπάρχουν πολλά beach bar και πάρκινγκ.

Δείτε επίσης εδώ

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας

Στην 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων …