Τρίτη , 11 Ιούνιος 2024

Βασίλης Κανάκης: Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν έδωσες…

Κοινοποιησέ το
Στις 24 Ιουλίου ανακοίνωσα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτή η απόφαση προήλθε συνειδητά ως αποτέλεσμα της επικράτησης της λογικής έναντι του συναισθήματος.
Η λογική μου υπαγόρευε να μείνω εκτός δημοτικού συμβουλίου και εκλογών, να ασχοληθώ με την εργασία μου και να παραμείνω απλά ενεργός πολίτης.
Το συναίσθημα αντίθετα με ωθούσε στο να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία διότι η κατά τη γνώμη μου ανεπαρκής και άστοχη διοίκηση της δημοτικής αρχής πρέπει να λάβει ένα τέλος.
Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χωρίς προφανώς να ασχολούμαι ενεργά, έγινα δέκτης απίστευτων περιστατικών και καταστάσεων που σημειώνονται καθημερινά και δεν τιμούν την πολη μας. Απίστευτα προεκλογικα παραμύθια, υποσχέσεις διορισμών και άλλα πολλά συνθέτουν ένα γαϊτανάκι παρακμής. Επίσης άνθρωποι αξιόλογοι, που εκτιμώ απεριόριστα, μου εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για τη μη συμμετοχή μου και με ώθησαν στο να το ξανασκεφτώ.
Εξαιτίας των παραπάνω συνθηκών το συναίσθημα και η λογική μου συνέκλιναν στο ότι πρέπει να δώσω άλλη μια μάχη, όπως αυτές που έδωσα επί 4 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου η υφιστάμενη δημοτική αρχή να αποτελέσει παρελθόν.
Άλλη μια μάχη λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου συμμετέχοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό Καλαμάτα Μετά και υποψήφιο δήμαρχο τον πολιτικό μηχανικό Βασίλης Τζαμουράνης .
Βασίλης Κανάκης
Πολιτικός Μηχανικός Πανεπ. Πατρών
Πτυχιούχος φυσικής ΕΚΠΑ
MSc Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Δείτε επίσης εδώ

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας

Στην 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων …