Στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας – Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον», που βρίσκεται στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε δράση γευσιγνωσίας ελαιόλαδου. Στον χώρο μας φιλοξενήσαμε την κα. Κωνσταντίνα Μητροπούλου – Black pearls, επαγγελματία ειδικό στην γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς και τα χαρακτηριστικά τους. Η γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε πάνω σε 3 διαφορετικά είδη ελαιόλαδου και ακολούθησε εκπαίδευση για αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του και τρόπους αντίληψης αυτών, μέσω της γεύσης και της όσφρησης.

Λόγος έγινε επίσης και για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάϊμερ και της κατάθλιψης, που εντείνεται στην τρίτη ηλικία. Ολοένα και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι η διατροφή μπορεί να βοηθήσει επικουρικά στη θεραπεία και την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τον εγκέφαλο.

Λόγω πρότερης ενασχόλησης αρκετών ενοίκων μας, με την παραγωγή ελαιόλαδου, η δράση πέρα από επιμορφωτική, ήταν και βιωματική, γεγονός που ενέτεινε τον ενθουσιασμό τους, χαρίζοντάς τους ευχάριστες στιγμές.

Αυτή η βιωματική δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας του Παπαδοπουλείου, στα πλαίσια των νέων δράσεων με στόχο την προαγωγή του ευ ζην, της υγείας και της ευεξίας των ενοίκων μας, μέσω της μεσογειακής διατροφής που είναι γνωστή για την νευροπροστατευτική της ιδιότητα απέναντι στη νοητική έκπτωση.

      

Κλείστε ένα ραντεβού για να γνωρίστε τη Μονάδα Φροντίδας – Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον», στην Καλαμάτα!

Διεύθυνση: Κατσέικα, Καλαμάτας, Μεσσηνία

Τηλέφωνο: +30 2721062235

E-mail: info@papadopoulion.gr

Website: www.papadopoulion.gr