Κυριακή , 14 Ιούλιος 2024

Ξεκίνησε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον 

Γύρω στους 660 ιδιοκτήτες γης αφορούσαν οι απαλλοτριώσεις για τον σημαντικό οδικό άξονα ως την Πύλο και τη Μεθώνη, στο τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, που εξετάστηκαν χθες στο Μονομελές Εφετείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ουσιαστικά ήταν η δικαστική έναρξη της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, που αναμένεται να ξεκινήσει σε δημόσιες εκτάσεις Μάιο – Ιούνιο.
Πρόκειται, όπως ενημερωθήκαμε για δύο δικόγραφα, με 330 περίπου ιδιοκτήτες το καθένα, για τα οποία κατατέθηκαν απόψεις, αντιρρήσεις κι ενστάσεις επί των προτάσεων του ανεξάρτητου ορκωτού εκτιμητή του Δημοσίου και συμφωνήθηκε μέχρι την άλλη Τετάρτη 13 Μαρτίου να κατατεθούν και γραπτώς προτάσεις και διορθώσεις.
Στη χθεσινή διαδικασία που παρέστη νομικά και το Δημόσιο, δικηγόροι ιδιοκτητών με τη συμμετοχή μαρτύρων – πραγματογνωμόνων (μηχανολόγων μηχανικών, αγρονόμων – τοπογράφων, γεωπόνων) υποστήριξαν ότι η καταγραφή των επικειμένων έχει γίνει με πλημμελή τρόπο, από αέρος με drone και όχι με αυτοψία σε κτήματα και άλλα ακίνητα, με αποτέλεσμα εξοχική κατοικία να εμφανίζεται ως αποθήκη, να μην έχουν καταγραφεί γεωτρήσεις άρδευσης και ύδρευσης, ενώ και οι τιμές των ελαιοδέντρων που προτείνονται, είναι χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία.
Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της μεγάλης σημασίας του έργου του οδικού άξονα οι απαλλοτριώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη γρήγορη διαδικασία των ολυμπιακών έργων.
Γ.Σ.

πηγη eleftheriaonline.gr

Δείτε επίσης εδώ

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας

Στην 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων …