Έγινε η απονομή του «Mission Label» και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις Βρυξέλες, η τελετή απονομής της πιστοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Καλαμάτα, πλέον, με την απονομή της τιμητικής διάκρισης «Mission Label», ανήκει επίσημα στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Η τελετή, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ως επικεφαλής αποστολής του Δήμου, έλαβε χώρα στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας για το 2024».

Mission Kalamata covers02

Πρόκειται για μία ημέρα ιστορική για την Καλαμάτα, καθώς η πιστοποίηση δίνει το έναυσμα για την υλοποίηση των σχεδιασμών του Δήμου, ανοίγοντας το δρόμο για την μετεξέλιξη της πόλης και την επίτευξη των στόχων της κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια.

msl3

msl1

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΛΑΜΑΤΑ, OUR MISSION, GO ZERO»

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το Δήμο μας, καθώς η Καλαμάτα έλαβε το “Mission Label”, την τιμητική διάκριση που κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Είναι μία ημέρα δικαίωσης για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, Δήμος, φορείς και κάτοικοι της πόλης.

Στις 28 Απριλίου 2022 έγινε το πρώτο βήμα με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Σήμερα, 21 Μαρτίου 2024 η Καλαμάτα μπαίνει σε μία νέα εποχή, γεμάτη προκλήσεις σε όλους τους τομείς.

Ως Δήμος διαθέτουμε ένα αναλυτικό σχέδιο, το Κλιματικό μας Συμβόλαιο, που πλέον έχει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δηλώνουμε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε. Αξιοποιώντας την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας. Υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας, διαμορφώνοντας την πορεία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, θωρακίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας.

IMG 2266 Large

Ως Καλαματιανοί αισθανόμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας ανήκει στην μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Αποστολής.

Η θετική αξιολόγηση του σχεδιασμού μας αποτελεί για εμάς τιμή.

Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε συστηματικά προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους της Αποστολής. Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Να κάνουμε την Καλαμάτα μία πόλη έξυπνη, φιλική και κλιματικά ουδέτερη.

Καλαμάτα, our mission, go zero!».

IMG 2274 Large

IMG 2269 Large

Τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο συνόδευσαν στις Βρυξέλλες, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου και τα μέλη της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού του «Mission Kalamata», Νίκος Μπασακίδης και Βασίλης Διονυσόπουλος.