Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024

Η Δύναμη της Δημοκρατίας

Του Παναγιώτη Θ. Χειλά

Η έννοια της δημοκρατίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια λέξη. Είναι μια αξία, μια αρχή, ένα σύστημα που τιμά την ισονομία, την ελευθερία και τον διάλογο. Ως υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, δεσμεύομαι να προασπίζω αυτές τις αξίες και να ενισχύω τους δημοκρατικούς θεσμούς στην πόλη μας. Αντιθέτως, ο αντίπαλός μου κ. Βασιλόπουλος φαίνεται να αγνοεί τις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Αντί να συμμετέχει σε δημόσιους πολιτικούς διαλόγους, αποφεύγει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη δημοκρατία και τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα να ακούνε και να αξιολογούν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις και απόψεις.

 

Εάν ο κ.Βασιλόπουλος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε έναν δημόσιο ανοιχτό διάλογο με τους συνυποψηφίους του και αυτό δημοκρατικό του δικαίωμα είναι. Ωστόσο, αυτό δεν τιμά τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τους υποψηφίους συμβούλους του. Προσωπικά δεσμεύομαι να αντιμετωπίζω τον κ. Βασιλόπουλο και όλους τους πολίτες με σεβασμό και να συμμετέχω σε δημόσιους πολιτικούς διαλόγους για την πόλη μας. Θα είμαι ένας δήμαρχος που τιμά τις αξίες της δημοκρατίας και του διαλόγου, και θα επιδιώκω πάντοτε την ισονομία και την ελευθερία του λόγου στην πόλη μας.

Εάν ψάχνετε για έναν δήμαρχο που θα προασπίσει τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας, τότε είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος για εσάς. Ψηφίστε με ως Δήμαρχο Καλαμάτας, και μαζί θα εργαστούμε για μια πόλη πιο δημοκρατική και ανοιχτή στον διάλογο. Είναι σημαντικό να προασπίζουμε καθημερινά τις αξίες της δημοκρατίας και να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τη δημοκρατία προσβάσιμη για τις μελλοντικές γενιές.

 

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας

PhDc, MBA, MEng

 

Δείτε επίσης εδώ

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας

Στην 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων …