Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4.3.2024) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και Αρκαδίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -3- ημεδαποί, -2- άνδρες ηλικίας 17 και 37 ετών, αντίστοιχα, καθώς  και 33χρονη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια τις διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να δυσχεραίνουν τον τυχόν εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών, τις απέκρυπταν σε σημεία πλησίον των οικιών τους, κάτω από απορρίμματα, σε οπές δένδρων ή τις έθαβαν σε παραπλήσια από την οικία τους, αγροκτήματα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικία των συλληφθέντων καθώς και υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -149,2- γραμμαρίων, κάτω από απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση,
  • μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, απορριφθείσες σε αύλειο χώρο,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας, σε οπή δένδρου και καλυμμένη με τμήματα πλακιδίων δαπέδου,
  • -2- κυνηγετικά όπλα, θαμμένα πλησίον της οικίας, τα οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένα.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.