Σταθερό προβάδισμα με 20 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των ευρωεκλογών, στην δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαρισμό του Action 24.
 

Βαριά πληγωμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο και την παρέμβαση Τσίπρα. Συγγεκριμένα, η ΝΔ είναι στο 33,9% με το ΠΑΣΟΚ στο 13,9% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11,9%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση, που περνά στην τέταρτη θέση με 10,2%, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 10,1%.

.
.

Opinion Poll

Σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση ψήφου, προ δεκαημέρου -πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-, η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη (από 34,3% συγκεντρώνει 33,9%). Πτώση, ωστόσο, παρουσιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ (από 12,5% στο 11,9%) και το ΠΑΣΟΚ (από 14,6% στο 13,9%).

Αντιθέτως, ανεβαίνουν το ΚΚΕ (από 9,4% στο 10,1%), η Ελληνική Λύση (από 9,5% στο 10,2%) αλλά και η Νίκη (από 3,8% στο 4,2%).

,
,

Opinion Poll

Σε ότι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 76,4%) εκτιμούν πως το συνέδριο δεν βοήθησε καθόλου ή βοήθησε λίγο ενώ 15% θεωρεί ότι ενίσχυσε το κόμμα.

.
.

Opinion Poll

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντελώς αντίστροφη ανάγνωση, καθώς το 80% απαντά ότι ενισχύθηκε το κόμμα από το συνέδριο, έναντι 18,5% που πιστεύει πως αποδυναμώθηκε.

Από την άλλη, οι ψηφοφόροι του κόμματος είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον, εκτιμώντας σε συντριπτικό ποσοστό (75,5%) ότι θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένη ως προς το εάν η απόφαση να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε ή όχι τον Στέφανο Κασσελάκη. Ένα ποσοστό της τάξης του 47,9% απαντά πως δεν τον ενδυνάμωσε, ενώ ένα 47,1% απαντά θετικά ως προς το ερώτημα.

Τέλος, για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, το συντριπτικό ποσοστό, της τάξης του 66,7% του συνόλου των ερωτηθέντων, εκτιμά πως δεν βοήθησε, έναντι 25% που θεωρεί το αντίθετο.

Αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 42%, απαντά πως δεν βοήθησε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.