Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση από την Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας:

Να μην εφαρμοστεί η συμφωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Την ίδια στιγμή που ολόκληρες περιοχές έχουν γίνει στάχτη, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες ανθρώπους να βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που μνημεία, τα οποία επιβίωσαν για εκατοντάδες χρόνια κινδυνεύουν από τις φλόγες, που ζώα πεθαίνουν με τον πιο βάναυσο τρόπο, που συντελείται μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ο Κ. Μητσοτάκης συναντιέται «στα μουλωχτά» με τον Ζελένσκι, ώστε να επικυρωθεί η «Κοινή Δήλωση για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Ουκρανίας». Αυτό αποδεικνύει ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ή βρίσκονται στο όριο της φτώχειας γιατί η ακρίβεια σε βασικά είδη ανάγκης έχει φτάσει στα ύψη, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αδυνατούν να πάνε διακοπές, κάνουν δυο δουλειές και το σκέφτονται αν θα βάλουν βενζίνη, που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς για λίγα ευρώ, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία καταρρέουν, την ίδια στιγμή που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ευάλωτων ομάδων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύτηκε να εκπαιδευτούν Ουκρανοί πιλότοι στη χρήση των F16 στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Δεν του αρκεί η ιδιωτικοποίηση του στρατιωτικού Αεροδρομίου της Καλαμάτας στην Ισραηλινή πολεμική εταιρεία ELBIT, θέλει συνεχώς να επιβεβαιώνει ότι είναι «πιστό σκυλί» της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει λόγω της πρόσδεσης της κυβέρνησής του στην αμερικανονατοϊκή μηχανή του πολέμου και μπορεί να πλασάρεται αυτή η επιλογή, από κυβέρνηση αστική τάξη και ΜΜΕ, σαν αποτέλεσμα του ειδικού ρόλου της Ελλάδας και σαν ενίσχυση της θέσης της, στην πραγματικότητα γίνεται για να συμμετέχει το ελληνικό κεφάλαιο στη λεηλασία της Ουκρανίας σήμερα με τους εξοπλισμούς αύριο μετά τον πόλεμο με το πλιάτσικο της χώρας

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο. Το αντίθετο μάλιστα, εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι που υπονομεύουν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ιδιαίτερα στα Βαλκάνια είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέες εστίες έντασης. Είμαστε ενάντιοι στον πόλεμο που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και εναντίον του Ζελένσκι που έχει καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος εξαπολύοντας πραγματική τρομοκρατία εναντίον φιλειρηνιστών, κομμουνιστών, ρωσόφωνων και άλλων μειονοτήτων και αποτελεί μια από τις χειρότερες μαριονέτες της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Ούτε οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτόν τον πόλεμο. Είναι εκείνοι που θρηνούν νεκρούς, είναι εκείνοι που πλήττονται οικονομικά για να εξασφαλιστεί η υπεροπλία της μιας πλευράς έναντι της άλλης, είναι εκείνοι που θα υποφέρουν από τις συνέπειες της καταστροφής σημαντικών υποδομών. Οι μόνοι που θησαυρίζουν είναι το ρωσικό, ουκρανικό, αμερικανικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο όχι μόνο μέσω του εμπορίου όπλων και της κερδοσκοπίας των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά αναμένουν τεράστια κέρδη από την διαχείριση της ανοικοδόμησης των περιοχών που έχουν πληγεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον ΜΩΡΙΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και τις πολιτικές δυνάμεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την στηρίζουν (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Πλεύση-ακροδεξιά) στην προσπάθεια υπηρέτησης των συμφερόντων του καθεστώτος Ζελένσκι, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ -ΡΩΣΙΑΣ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
• ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ