Παρασκευή , 12 Ιούλιος 2024

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Μπρούμα με τη Νέα Δυναμική του Π. Χειλα

Ο Γιώργος Μπρούμας του Χαράλαμπου είναι ιδιωτικός υπάλληλος (Τομέας 9), μεγάλωσε στην Καλαμάτα και κατάγετε από την κοινότητα Άριος στη Μεσσηνία.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας και εργάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΔΙΑΠΛΑΣΗ ως υπεύθυνος προμηθειών και διαχείρισης Αποθήκης. Παράλληλα είναι τελειόφοιτος της σχολής «Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας.

Πέραν της εργασίας του τα τελευταία 12 χρόνια, ασχολείται με τον εθελοντισμό ως Διασώστης και Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος Μεσσηνίας καθώς επίσης και σαν εθελοντής πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας όπου από το 2014 έχει λάβει τον βαθμό του Εθελοντή Αρχιπηροσβέστη με συμμετοχή σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης και πυρόσβεσης.

Θεωρεί τιμή την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο..

 

Πολιτική και Νέα γενιά

ανακοίνωση υποψηφιότητας του γιώργου μπρούμα με τη νέα δυναμική του π. χειλα 4

Όταν αναφερόμαστε στους νέους και στην πολιτική, ουσιαστικά αναφερόμαστε σε δυο πόλους, και συγκεκριμένα σε δυο ομώνυμους πόλους, οι οποίοι σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής απωθούνται. Αυτή η έννοια έχει υιοθετηθεί μέσα από την άποψη κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι θεωρούν ότι η σχέση των νέων με την πολιτική είναι μια σχέση που διακατέχεται από οργή με αποτέλεσμα να καταλήγει στην απάθεια και στην απόρριψη.

Η Νέα γενιά συχνά-πυκνά βάλλεται από αόριστους άδικους χαρακτηρισμούς, όπως ανιστόρητη, απολιτική ,παθητική ή και απαθής στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών. Ακούμε συχνά ότι η νέα γενιά περνά τον περισσότερο χρόνο της στο διαδίκτυο, δηλώνει αδυναμία πολιτικής σκέψης και παρακολουθεί αδύναμη και απρόθυμη να παρέμβει παρά την ορμή, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και την επαναστατικότητα που διακατέχει το πνεύμα και τη σκέψη ενός νέου.

Κοιτάζοντας, όμως, καλύτερα με μια πιο ανοιχτή και αντικειμενική ματιά, θα μπορέσουμε να δούμε πως οι νέες και οι νέοι, καθώς και η πολιτική κινούνται γύρω από μύθους που καταρρίπτονται. Οι νέοι τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες μέσα από τη δημιουργία ομάδων, ώστε να συμμετέχουν δημιουργικά στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η νέα γενιά δε μένει στο περιθώριο των εξελίξεων. Γίνεται και πάλι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, διαμαρτύρεται δικαιολογημένα, αντιδρά σε στρεβλές αντιλήψεις και ζητά το δικαίωμα στα όνειρά της. Η Νέα γενιά ζητά την ευκαιρία της.

Η ενασχόληση των νέων με την πολιτική φαίνεται πως δεν είναι μόνο ευεργετική βραχυπρόθεσμα, αλλά δημιουργεί μια βάση για ισχυρή πολιτική δέσμευση στο μέλλον. Η νέα γενιά συνειδητοποιεί ότι είναι οι ηγέτες του σήμερα και με αυτήν την έννοια έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο πώς θα μοιάζει το δικό τους μέλλον σε λίγα χρόνια από σήμερα. Οι νέοι είναι μια δημιουργική δύναμη, μια δυναμική πηγή καινοτομιών ,καθώς η νεολαία αναμφίβολα σε όλη την ιστορία συμμετείχε και συνέβαλε σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Οι μύθοι, λοιπόν, της πολιτικής απάθειας και της αποπολιτικοποίησης υπονομεύονται από την πολιτική πραγματικότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις. Οι νέοι δεν είναι παθητικοί πολίτες. Προβληματίζονται για τα πολιτικά ζητήματα, και ζητάνε μια σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική. Οι νέοι επιστρέφουν. Και όταν το δυναμικότερο κομμάτι μιας κοινωνίας δηλώνει εμπράκτως «παρών» και «παρούσα», μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Η πολιτική για να κερδίσει ξανά τη νέα γενιά πρέπει να οικοδομήσει μια νέα σχέση μαζί της.

Ως εκ τούτου, παρακολουθώντας αυτά τα γεγονότα, οι νέοι κατανοούν την έννοια της διακυβέρνησης και των διεθνών σχέσεων από πρώτο χέρι. Συνακόλουθα, οι νέοι μπορούν να έχουν μια πρώτη ματιά για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που τους είναι πολύ χρήσιμο, καθώς κατανοούν πως αυτές οι αποφάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους. Επιπλέον, τους δίνει μια πλατφόρμα για να συνεχίσουν να ασκούν πολιτικές πιέσεις για την υπεράσπιση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, καθώς και της ευρύτερης κοινωνικής σφαίρας.

Είναι στο χέρι, λοιπόν, όλων μας η πολιτική και η νέα γενιά να γίνουν δύο πόλοι ετερώνυμοι, τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και πρακτικά, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δυναμικής.

Μπρούμας Χ. Γεώργιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

 

Νέα Δυναμική #kalamata

 

Δείτε επίσης εδώ

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας

Στην 1η συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων …