Στην τελική ευθεία για το πρόγραμμα – Στο τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ

Την έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» αναμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ανακαινίσουν το κλειστό διαμέρισμά τους και να το διαθέσουν προς ενοικίαση. Στόχος είναι να αξιοποιηθούν 12.500 παλιά ακίνητα με τις επιδοτήσεις να φτάνουν έως και τα 10.000 ευρώ ή έως το 40% των δαπανών εφόσον δηλωθούν ηλεκτρονικά.

Η σχετική ΚΥΑ αναμένεται να εκδοθεί τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου ενώ συγχρόνως θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Χωρίς όριο ηλικίας

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» δεν έχει όριο ηλικίας, δηλαδή δεν απευθύνεται μόνο σε νέους.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών που διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό 50% και άνω. Αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

Η επιδότηση δίδεται για ένα ακίνητο. Το ακίνητο που θα είναι προς ανακαίνιση θα πρέπει να είναι έως 100 τ.μ. και να βρίσκεται σε αστική περιοχή, δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένη αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ (περιλαμβάνονται υλικά και εργασίες).

Η επιδότηση φθάνει στο 40% με προϋπόθεση την ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

 

πηγη newsbomb.gr