Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου MESSINIA FORUM, οι εργασίες του οποίου θα είναι διήμερες και θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 & 14 Απριλίου. Στο 2ο MESSINIA FORUM με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 35 ομιλητές από την εγχώρια και διεθνή αγορά, θα λάβουν μέρος δημοφιλείς chef, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από το χώρο της εστίασης, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τεχνοκράτες.

Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη της εστίασης και του τουριστικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.

Για αυτό επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε το 2o MESSINIA FORUM με σύγχρονες, ενδιαφέρουσες θεματικές οι οποίες αφενός θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Τα παραπάνω , θα αναπτυχθούν μέσα από εισηγήσεις σημαντικών ομιλητών, διαδραστικών πάνελ και ομάδων εργασίας .

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διημέρου μεταξύ των πολλών κύκλων συζητήσεων, θα δοθεί έμφαση στους εξής θεματικού άξονες:

  • Θεματικός Τουρισμός

  • Κυβερνοασφάλεια

  • Τεχνητή Νοημοσύνη

Φέτος, λάβαμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε και σε ακόμα πιο ελκυστικές, διαδραστικές γαστρονομικές δράσεις στις οποίες τα μεσσηνιακά προϊόντα θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε αυτό το πλαίσιο θα διεξαχθούν γαστρονομικά events παρουσία δημοφιλών chef, υπαίθριο live cooking, αφιέρωμα στην εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα, γευσιγνωσία οίνου και αποσταγμάτων, γνωριμία με τις τοπικές ζυθοποιίες καθώς και άλλες συναφείς δράσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Επίσης θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες εμπορίας και διανομής τροφίμων από όλη την Ελλάδα.

Εφαλτήριο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αποτελεί η σημαντική απήχηση του 1ου MESSINIA FORUM. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων ομιλητών, 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Το όραμά μας είναι η διοργάνωση να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Το ΜESSINIA FORUM είναι μια διοργάνωση που για ακόμα μια χρονιά θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο, ανοιχτή για όλους. Προσβλέπουμε στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση, σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία, να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του FORUM, στέλνοντας email στην εξής διεύθυνση: forum@messiniasem.gr ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (Φραντζή 6 – 2ος Όροφος) από Δεύτερα έως Παρασκευή (11.00 – 15.00) στο τηλέφωνο: 2721-407040