Αξιοθέατα στη Μεσσηνία που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση,το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Τα κάστρα της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Νιόκαστρο, Κυπαρισσία και άλλα..

Πανύψηλες πύλες, πετρόχτιστες καμάρες, προμαχώνες και πολεμίστρες χαρακτηρίζουν τα κάστρα της Μεσσηνίας, όχι μόνο στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα.

Φθινοπωρινοί και χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο!!!

Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου!

Καλαμάτα: Προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα(φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με κοσμοπολίτικο αλλά και τοπικιστικό αέρα... αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα!

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Παραμένει η αεροπορική γραμμή Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη

Διαβεβαίωση του Χρ. Σπίρτζη στη Γ. Κοζομπόλη

Αγώνας για να σωθούν οι φοίνικες της Καλαμάτας

Σε παρέμβαση με σκοπό τη σωτηρία των φοινικοειδών, που απειλούνται από το κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus) και την παϊσαντίσια (Paysandisia archon), δένδρων τα οποία βρίσκονται σε δενδροστοιχίες, πλατείες και πάρκα, εντός των διοικητικών ορίων του, θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας. 

Ορκωμοσία 400 οπλιτών σε βαρύ κλίμα λόγω του χαμού των αξιωματικών του Π.Ν.

Χωρίς παρέλαση, λόγω του τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις,

Δημοπρατούνται βελτιώσεις ύψους 245.000 ευρώ στο δρόμο της Μάνης

Από την Κοσκάρακα εως την Καρδαμύλη 

Σε Μπίλιοβο – Κοσκάρακα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Αυτή την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με δύο από τα πιο σπουδαία μνημεία, το καθένα στο είδος του, στον ελλαδικό χώρο.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας

Διακοπές ρεύματος για λόγους συντήρησης του δικτύου θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Europe Direct Kalamata: H πόρτα που μπορεί να χτυπήσει κάθε πολίτης για ευρωπαϊκά θέματα

Πληροφορίες για δουλειά στην Ευρώπη, για Erasmus, για εκδηλώσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε., για καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη, για δράσεις εντός της Ένωσης μπορεί, μεταξύ άλλων, να αναζητήσει κάποιος στο Γραφείο της Europe Direct στην Καλαμάτα. 

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Χαρτογράφηση προσβάσιμων σημείων για ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο της συλλογής προσβάσιμων σημείων για ΑμεΑ αλλά και εμποδιζόμενα άτομα στην Ελλάδα, η ομάδα Prosvasis και η Intermedi@kt ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα τη χαρτογράφηση από την πόλη της Καλαμάτας.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Από 8 Φεβρουαρίου αιτήσεις για δημοτικούς λαχανόκηπους στην Καλαμάτα

Σε νέο κύκλο διάθεσης κηπαρίων σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους, σε 48 πολίτες, προχωρά, μετά τη λήξη της περιόδου παραχώρησης των καλλιεργήσιμων χώρων, ο Δήμος Καλαμάτας.

Διάνοιξη της Μπουλούκου για να συνδεθεί με το ΚΤΕΛ

Τη διάνοιξη της οδού Μπουλούκου στο τέρμα της, στα τελευταία 100 μέτρα, ώστε να συνδεθεί με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο λιμάνι της Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός προσήνεμου μόλου – κυματοθραύστη λιμένα Καλαμάτας (προμήθεια και εγκατάσταση)», προϋπολογισμού 56.951,46 ευρώ µε

 
z