Αξιοθέατα στη Μεσσηνία που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση,το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Τα κάστρα της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Νιόκαστρο, Κυπαρισσία και άλλα..

Πανύψηλες πύλες, πετρόχτιστες καμάρες, προμαχώνες και πολεμίστρες χαρακτηρίζουν τα κάστρα της Μεσσηνίας, όχι μόνο στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα.

Φθινοπωρινοί και χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο!!!

Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου!

Καλαμάτα: Προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα(φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με κοσμοπολίτικο αλλά και τοπικιστικό αέρα... αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα!

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Costa Navarino στην καμπάνια της «The Luxury Collection»

To «The Romanos Resort Costa Navarino» πρωταγωνιστεί στη νέα διεθνή διαφημιστική καμπάνια της «The Luxury Collection».

Αναδάσωση την Κυριακή 13/12 στον Ταΰγετο- Δωρεάν μετάβαση για εθελοντές

Αναδάσωση του Ταϋγέτου διοργανώνεται αύριο από τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και το Δασαρχείο Καλαμάτας, στην οποία θα μετάσχει και ο Δήμος Καλαμάτας με προσωπικό και 2 οχήματα, καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με το άναμμα του δέντρου

Σε γιορτινό κλίμα γεμάτο χαμόγελα και μελωδίες η Καλαμάτα φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας. 

Αλλαγές στις τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Αλλαγές στις τιμές ορισμένων σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 00:00 της 1-1-2016).

Αξιοθέατα στη Μεσσηνία που αξίζει να επισκεφθείτε
Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση,το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Τρίπολης για να ολοκληρωθεί η γέφυρα στην Τσακώνα

Λίγες μέρες παραμένουν μέχρι η τοξότη γέφυρα στην Τσακώνα να παραδοθεί στην κυκλοφορία και ουσιαστικά να ολοκληρωθεί ο Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Παράρτημα του "Δημόκριτου" το 2016 στην Καλαμάτα

Την λειτουργία Ινστιτούτου του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από του χρόνου τον Απρίλιο, ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Καλαμάτας.

7+1 λόγοι για να επισκεφθείς την Καλαμάτα τα Χριστούγεννα

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την Καλαμάτα, όπως, επίσης υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η πόλη μας θεωρείται ιδανικός προορισμός για όλον τον χρόνο. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην υπάρχουν και λόγοι για τους οποίους αξίζει να έρθει κάποιος σε αυτήν την περίοδο των γιορτών.

Μαθαίνουμε για τη συγκομιδή της ελιάς

Αποδράστε στην ελληνική φύση και δείτε από κοντά πως συλλέγεται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της χώρας μας, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα(βίντεο)

Το φετινό Χριστουγεννιάτικο σποτάκι του Δήμου Καλαμάτας μόλις κυκλοφόρησε!

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Πρακτικές συμβουλές για τη συγκομιδή της ελιάς

Το στάδιο της ελαιοπαραγωγής που ο αγρότης προσέχει λιγότερο, ενώ παίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα του ελαιολάδου είναι η συγκομιδή. Η συγκομιδή του καρπού γίνεται κατά κανόνα με βάση την παράδοση π.χ. κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο ή με βάση τη διαθεσιμότητα των εργατών ή και του ιδιοκτήτη του ελαιώνα, όταν αυτός πρέπει να πάρει άδεια από την εξωγεωργική του δουλειά.

Ιστορία του λαδιού στην Μεσσηνία

Δεν διαθέτουμε σήμερα ακριβή στοιχεία επιστημονικά κατοχυρωμένα για το πότε έφτασε η καλλιέργεια της ελιάς στην Μεσσηνία.

 
z