Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Στην Καλαμάτα το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Majesty" με 1.456 επιβάτεςΧθες στις 7.00 το πρωί, στο λιμάνι της Καλαμάτας, κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Majesty", νηολογίου Βαλέτα.
Στο πλοίο επέβαιναν 1.456 επιβάτες και πλήρωμα 584 ατόμων, με επικεφαλής Έλληνα πλοίαρχο. Οι επιβάτες ήταν κατά κύριο λόγο Βρετανοί και συγκριμένα 1.402 προέρχονταν από τη χώρα αυτή. Το σκάφος προερχόταν από το λιμάνι των Χανίων και επόμενος σταθμός του είναι εκείνο της Κέρκυρας, για τον οποίον αναχώρησε αργά το μεσημέρι.

Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος, ενώ τους έδωσε τουριστικές πληροφορίες. Ορισμένοι από τους επισκέπτες επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία, ένα με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη και ένα τη Μάνη. 

Οι περισσότεροι από αυτούς περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Αναφερόμενος, χθες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, στην αύξηση της κίνησης που παρατηρείται στο λιμάνι της Καλαμάτας, τόνισε ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η άρση του καμποτάζ, αλλά και οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας να προσελκύσουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια το λιμάνι. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με Έλληνες πλοιοκτήτες, ώστε ο αριθμός των επισκέψεων να αυξηθεί ουσιαστικά. 
Πηγή tharrosnews.gr

 
z