Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ουσιαστική ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας στην Παγκόσμια Ημέρα ΖώωνΣημαντική ανταπόκριση είχαν οι εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και στο κομμάτι της ενίσχυσης του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες, ενώ χάρηκε την εορταστική και «ζεστή» ατμόσφαιρα, με δραστηριότητες για παιδιά, μουσική, μπαζαάρ και χειροποίητα γλυκά.

Επιπλέον, έγιναν τρεις υιοθεσίες κουταβιών κι αυτό έδωσε ελπίδα και ανακούφιση ότι, έστω κι αυτά, τα σκυλάκια θα έχουν μια ευκαιρία για καλύτερη τύχη, αν κι εδώ ισχύει η παροιμία με «τη σταγόνα στον ωκεανό» των αδέσποτων. Μάλιστα, στο ΦΟΚ προβλέπουν ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις για πρόστιμα από το Δήμο και ελέγχους για σήμανση (τσιπάρισμα) των δεσποζόμενων σκύλων θα οδηγήσουν σε νέο κύμα εγκαταλείψεων, τη στιγμή που πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC κάνει λόγο για 1 εκατομμύριο εγκαταλελειμμένα ζώα τα τελευταία χρόνια και 3 εκατομμύρια συνολικά! 
Πηγή tharrosnews.gr

 
z