Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Οι μαθητές της Β' Λυκείου διαφημίζουν την ΚαλαμάταΜε πρωτοβουλία του Δήμου και της αρμόδιας τουριστικής επιτροπής 

Σε μια περίοδο που η Παιδεία και στην Καλαμάτα αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, ο Δήμος προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ από μαθητές της πόλης, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών από άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών τους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δήμος και όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, «προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί ελκυστικός προορισμός για το μαθητικό τουρισμό, είναι χρήσιμο να εντατικοποιηθούν οι δράσεις προβολής του που στοχεύουν στην ιδιαίτερη ομάδα των μαθητών, αφού κάθε χρόνο ένα αξιόλογο μέρος της τουριστικής αγοράς ενισχύεται από τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ιδιαίτερα τις εποχές εκτός τουριστικής αιχμής.

Ένας τρόπος προσέλκυσης της συγκεκριμένης ομάδας, αποτελεί και η πρόσκληση των μαθητών του Δήμου μας προς τους συνομηλίκους τους, να επισκεφθούν την πόλη και τις κοντινές της περιοχές, προκειμένου να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες που βιώνουν, ζώντας σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ, για την ανάδειξη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού για τις μαθητικές εκδρομές, διάρκειας 5΄ και 30΄΄ αντίστοιχα».
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές της Β Λυκείου, ενώ μπορούν να κάνουν δήλωση μέχρι τις 6 Νοέμβρη. Τα τρία καλύτερα σποτ θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των 1.000, των 800 και των 500 ευρώ αντίστοιχα και θα φιλοξενηθούν σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Το πρώτο spot θα χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες του Δήμου για θέματα τουριστικής προβολής και θα διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια της επικράτειας». Πηγή tharrosnews.gr

 
z