Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Νέα έργα υποδομών ξεκίνησαν στο Νοσοκομείο της ΚαλαμάταςΤο αργότερο στις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν παραδοθεί


Τις συμβάσεις τριών νέων έργων υπέγραψε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, συνολικού προϋπολογισμού 1.373.000 ευρώ.


Πρόκειται για τρία υποέργα ενταγμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, τα οποία θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξεως 30%, με συνέπεια σημαντική οικονομία πόρων για το νοσηλευτικό ίδρυμα Μεσσηνίας. Τα έργα ήδη ξεκίνησαν, με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην νυν προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013.


Ειδικότερα, είναι τα εξής:

-Προμήθεια αντλιών θερμότητας για την αυτονόμηση του συνόλου των fan coil units του νοσοκομείου σε ψυχρό και ζεστό νερό
-Προμήθεια κεντρικών μονάδων κλιματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας
-Επέκταση της κεντρικής εγκατάστασης κλιματισμού - ψύξης με προσθήκη τεσσάρων αντλιών θερμότητας
Με αφορμή τη συμβασιοποίηση των τριών νέων έργων, ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών πόρων.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια –ειδικά σήμερα- να αφήνουμε κοινοτικά χρήματα να πηγαίνουν αναξιοποίητα και αναπορρόφητα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι μέγιστο καθήκον μας και μεγάλη μας ευθύνη. Άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν υπάρχουν.
Σήμερα τρία νέα μεγάλα έργα ξεκινούν με μεγάλα οφέλη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στις επόμενες 60 ημέρες θα δώσουμε σκληρή μάχη ώστε να έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι δε θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Έχουμε, λοιπόν, πολλή δουλειά μπροστά μας.
Θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου».Πηγή tharrosnews.gr

 
z