Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Ξεκινούν συστηματικά από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι ψεκασμοί για τα κουνούπιαΑπό την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στη Μεσσηνία το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση της κοινής  επιτροπής παρακολούθησης 
της προγραμματικής σύμβασης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών είναι τριετές, ύψους 830.000 ευρώ, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2013 και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 65% από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Δήμοι συμμετέχουν με το υπόλοιπο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα γίνονταν δειγματοληψίες σε περιοχές του Κάμπου της Μεσσήνης και στη Γιάλοβα, όπως και έλεγχοι για προνύμφες, ώστε να γίνεται ακόμα και τη χειμερινή περίοδο ψεκασμός.
Η επιτροπή του προγράμματος αποφάσισε τη συγκρότηση 6 συνεργείων με 12 άτομα, τα οποία από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινούν συστηματικά τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε τη θερινή περίοδο το πρόβλημα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
Έμφαση θα δοθεί και πάλι στις περιοχές που κατά «παράδοση» παρουσιάζουν προβλήματα, όπως ο κάμπος της Μεσσήνης και η περιοχή της Γιάλοβας.Πηγή tharrosnews.gr

 
z