Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΔιασκέδασηΗ Καλαμάτα διασκεδάζει όλες τις εποχές. Είναι μία πολυδιάστατη πόλη που συνδυάζει κάθε μορφής διασκέδαση.Στην πόλη θα βρει κανείς μαγαζιά για διάφορα γούστα και όλες τις ηλικίες. 

Αρχικά, στο ιστορικό κέντρο αλλά και στην κεντρική πλατεία της πόλης είναι συγκεντρωμένη η νυχτερινή ζωή  ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο.Η οδός Αριστομένους, με το φαρδύ πεζοδρόμιο, τα μαγαζιά και τα δεκάδες cafes είναι η καρδιά της Καλαμάτας. Στο βόρειο άκρο της, βρίσκεται το Δημαρχείο και η πλατεία 23ης Μαρτίου, απ’ όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη, η οποία εξελίσσεται σε σοφιστικέ πιάτσα για καφέ και ποτό, και στο νότιο άκρο της το Πάρκο Σιδηροδρόμων, ένας δημοφιλής χώρος πρασίνου με φόντο τα παλιά βαγόνια. Υπάρχουν μαγαζιά για άτομα που ακούν ροκ, εναλλακτική, ελληνική αλλά και ξένη μουσική. Μπαράκια-clubs, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε χαλαρούς ή πιο έντονους ρυθμούς το ποτό σας,  μαγαζιά με ζωντανή μουσική, ρακομελάδικα, ακόμα και κέντρα διασκέδασης για εκείνους που θέλουν να διασκεδάζουν ξέφρενα μέχρι πρωίας. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται και μουσικές βραδιές σε διάφορα μαγαζιά αλλά και καφετέριες , κυρίως με ελληνική αλλά και ξένη μουσική.  

Και το καλοκαίρι όμως, η νυχτερινή διασκέδαση της πόλης μεταφέρεται στα παραλιακά clubs και beach bars, εκεί που κάτοικοι και τουρίστες ξεφαντώνουν κάτω από το καλοκαιρινό φως του φεγγαριού.Η παραλιακή λεωφόρος Ναβαρίνου είναι το υπ’ αριθμόν ένα meeting point της πόλης και το καλύτερο σημείο εκκίνησης για να μπείτε στους ρυθμούς της. Κατά μήκος της είναι μαζεμένα ορισμένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης για καφέ, φαγητό ή ποτό.Ο λόφος της Βέργας είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την πόλη από ψηλά και αγαπημένο spot για βραδινή έξοδο. 

Πηγή:kalamatain.gr,athinorama.gr
 
z