Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Το κάνουμε όλοι και καταστρέφει την ερωτική μας ζωή…

Το κάνουμε όλοι και καταστρέφει την ερωτική μας ζωή…Θεωρητικά, η άνοιξη είναι η κατ’ εξοχήν εποχή της ζωντάνιας και της ανεβασμένης ερωτικής διάθεσης. Μήπως όμως καταστρέφουμε μόνοι μας την ερωτική μας ζωή;


Η ερευνήτρια και συγγραφέας Αλίσα Βίτι υποστηρίζει ότι το τελετουργικό που μας βοηθά να σταθούμε στα πόδια μας το πρωί ίσως είναι και αυτό που καταστρέφει την ερωτική μας διάθεση. Πρόκειται δυστυχώς για τον πρωινό καφέ…

Ο πρωινός καφές, αναφέρει η Βίτι, διαταράσσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Και δυστυχώς η επίδραση αυτή διαρκεί όλη μέρα. Το αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργούν τα επινεφρίδια, να ανεβαίνουν υπερβολικά τα επίπεδα της κορτιζόλης (γνωστή ως «ορμόνη του στρες») και να μειώνονται τα επίπεδα της δεϋδροεπιανδροστερόνης (DHEA).

Με πιο απλά λόγια, οι επινεφρίδιοι αδένες είναι αυτοί που ρυθμίζουν τις ορμόνες κορτιζόλη και DHEA. Η DHEA μετατρέπεται σε τεστοστερόνη κι έτσι αν τα επίπεδά της στον οργανισμό είναι χαμηλά η λίμπιντο και η σεξουαλική λειτουργία πέφτουν στα… πατώματα.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε το τσάι ή τους φυσικούς χυμούς για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας για ανεβασμένη διάθεση και καλύτερες επιδόσεις!

 Πηγή:onmed.gr

 
z