Αξιοθέατα στη Μεσσηνία που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση,το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Τα κάστρα της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Νιόκαστρο, Κυπαρισσία και άλλα..

Πανύψηλες πύλες, πετρόχτιστες καμάρες, προμαχώνες και πολεμίστρες χαρακτηρίζουν τα κάστρα της Μεσσηνίας, όχι μόνο στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα.

Φθινοπωρινοί και χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο!!!

Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου!

Καλαμάτα: Προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα(φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με κοσμοπολίτικο αλλά και τοπικιστικό αέρα... αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα!

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Οι άντρες υπερβάλλουν για το πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ


sexΟι άντρες υπερβάλλουν όταν καλούνται να θυμηθούν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ – και αυτό συντηρεί το μύθο ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο όλη μέρα παρά να σκέφτονται το κρεβάτι, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), πραγματοποίησαν ένα ενδιαφέρον πείραμα για να ανακαλύψουν αν ισχύει κάτι που είχε δείξει παλαιότερη μελέτη: ότι ο μέσος άντρας σκέφτεται το σεξ κάθe  7 δευτερόλεπτα.

Έτσι, επιστράτευσαν 101 άνδρες και 101 γυναίκες, οι μισοί εκ των οποίων έπασχαν από προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, η υπέρταση, η κατάθλιψη, η αρθρίτιδα ή ο διαβήτης, και οι άλλοι ήσαν υγιείς.


Οι ερευνητές τους ζήτησαν να συμπληρώνουν καθημερινά και επί 30 συναπτές ημέρες ειδικά online ερωτηματολόγια για την σεξουαλική συμπεριφορά, στα οποία έγραφαν αν είχαν σκεφτεί το σεξ, πόσες φορές, αν είχαν κάνει σεξ, αν θα ήθελαν να κάνουν, αν στη διάρκειά του ένιωθαν άνετα, πόσο τους ικανοποίησε η εκάστοτε επαφή κ.τ.λ.

Επιπλέον, τους ζητήθηκε να βαθμολογούν την σεξουαλική λειτουργικότητά τους σε μία κλίμακα από το 0 έως το 5.
Την τελευταία μέρα της μελέτης τούς ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα συγκεντρωτικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο 
κατέγραψαν μία σύνοψη για την ερωτική τους ζωή τις τελευταίες 30 ημέρες, έτσι όπως την θυμόντουσαν.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις ημερήσιες απαντήσεις τους με την μηνιαία αξιολόγηση ανακάλυψαν πως οι εθελοντές θυμόντουσαν με αρκετή ακρίβεια την συχνότητα των ερωτικών τους επαφών και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν.

Ωστόσο, η ακρίβεια παρουσίαζε διακυμάνσεις αναλόγως με το φύλο και την ψυχική κατάστασή τους.
Την μεγαλύτερη ανακρίβεια, δε, επεδείκνυαν οι άντρες δίχως κατάθλιψη, οι οποίοι στο τέλος του μήνα ανέφεραν πως σκέφτονταν το σεξ πολύ συχνότερα απ’ ό,τι είχαν γράψει τις επιμέρους μέρες.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι όταν οι άντρες καλούνται να θυμηθούν την ενασχόλησή τους με το σεξ, επειδή δεν είναι και πολύ βέβαιοι, βασίζονται εν πολλοίς στα κοινωνικά στερεότυπα που τους θέλουν να ασχολούνται ολημερίς με αυτό – και έτσι υπερβάλλουν για το τι κάνουν οι ίδιοι.

Πηγή:govastileto.gr

Κι όμως, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα παραπανίσια κιλά αλλάζουν την προσωπικότητά μας


kilaΗ αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να επηρεάζει και την προσωπικότητά μας, κάνοντας μας πιο παρορμητικούς και πιο αδύναμους μπροστά στους πειρασμούς, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Σε δεκαετή μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερους από 1.900 κατοίκους της Βαλτιμόρης, ανακάλυψαν πως όσοι παρουσίασαν αύξηση του σωματικού βάρους τους κατά τουλάχιστον 10% έδειξαν να αλλάζουν και ως άνθρωποι.

Στη πραγματικότητα, είχαν λιγότερη δύναμη να κάνουν δίαιτα, έγιναν πιο παρορμητικοί και υπέκυπταν πολύ πιο εύκολα στους διατροφικούς πειρασμούς σε σύγκριση με όσους είχαν διατηρήσει σταθερό το βάρος τους.


Η μελέτη έδειξε ακόμα πως καθώς πάχαιναν, γίνονταν ολοένα πιο αμήχανοι και αναποφάσιστοι.
Αν και η περίσκεψη είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που τείνει να αυξάνεται καθώς μεγαλώνουμε, η αύξησή της ήταν διπλάσια στους εθελοντές που πάχυναν, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Psychological Science», την οποία εκδίδει η Εταιρεία Ψυχολογικής Επιστήμης (APS) των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτές οι αλλαγές στην προσωπικότητα είναι το επακόλουθο των αρνητικών σχολίων που εισπράττουν όσοι παχαίνουν από φίλους, συγγενείς, γνωστούς ή/και αγνώστους.
«Το βάρος είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που επηρεάζει έντονα τον ψυχισμό των ανθρώπων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αντζελίνα Σάτιν, η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με ερευνητές από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ.

«Εφ’ όσον σώμα και ψυχή είναι αλληλένδετα, η αλλαγή του ενός λογικά αλλάζει και το άλλο – και αυτό δείχνουν τα ευρήματά μας», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στο άρθρο τους πως τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ακόμα ότι όσοι παχαίνουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πάρουν κι άλλο βάρος, εξαιτίας των αλλαγών στην προσωπικότητά τους.
«Όσοι υποκύπτουν στους πειρασμούς σήμερα, μπορεί να ελαττώνουν την ικανότητά τους να αντιστέκονται σε αυτούς αύριο, κινδυνεύοντας έτσι να παχύνουν μελλοντικά ακόμα περισσότερο», καταλήγουν.

Πηγή:govastileto.gr

Τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος στον ύπνο


στάση ύπνουΜια μελέτη, που διεξήχθη σε 2.000 ζευγάρια για λογαριασμό της αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge, αποκαλύπτει ότι η στάση του ύπνου των ζευγαριών που κοιμούνται μαζί εμπίπτουν τις περισσότερες στον κανόνα «μακριά κι αγαπημένοι».

«Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», σχολιάζει η Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι ο ρομαντισμός έχει πλέον χαθεί από τα υπνοδωμάτια. Ο ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν αντέχουν να τους αγγίζει διόλου ο/η σύντροφός τους όταν κοιμούνται. 

Επιπλέον, για να κοιμηθούν καλά, περισσότεροι από τους μισούς (το 54%) γυρνούν την πλάτη στο έτερό τους ήμισυ. 

Το φιλί για καληνύχτα έχουν ξεχάσει οι οκτώ στους 10 από εμάς.

Ούτε το «σ’ αγαπώ» υπάρχει στην ατζέντα του 90% των σύγχρονων ζευγαριών. Επιπλέον, ένα στα τέσσερα ζευγάρια ηλικίας 35 έως 44 ετών κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια, ενώ απ’ όσα κοιμούνται μαζί το 25% τσακώνονται κατ’ 
επανάληψιν στο κρεβάτι επειδή ο ένας ενοχλεί τον άλλο στη διάρκεια του ύπνου.

Οι άντρες αποδείχθηκαν πιο τρυφεροί από τις γυναίκες, καθώς το 67% είπαν ότι θα ήθελαν περισσότερη αγκαλιά και οι τρεις στους δέκα είπαν ότι ενοχλούνται που η σύντροφός τους δεν τους αγκαλιάζει στο κρεβάτι. Αντίθετα οι γυναίκες θέλουν λιγότερες αγκαλιές από τους άνδρες παρότι θα νόμιζε κανείς ότι αυτές είναι που θέλουν μεγαλύτερη τρυφερότητα πριν από τον ύπνο.

Ύπνος και γλώσσα του σώματος

Η ψυχολόγος Κορίν Σουϊτ που έχει ειδικότητα στις ανθρώπινες και ερωτικές σχέσεις αποκωδικοποιεί τη γλώσσα του σώματος στον ύπνο και το τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:
  • Πλάτη με πλάτη, δίχως επαφή. Η στάση που δήλωσε ότι προτιμά το 33% των ερωτηθέντων ζευγαριών. Τα ζευγάρια αυτά αισθάνονται συνδεδεμένα αλλά αρκετά ανεξάρτητα, ώστε να κοιμούνται ξεχωριστά. Έχουν συνηθίσει αλλήλους και αποδέχονται ο ένας τις συνήθειες ύπνου του άλλου.
  • Πλάτη με πλάτη, με επαφή. Η προτιμώμενη στάση για το 21% των εθελοντών. Τα ζευγάρια αυτά είναι άνετα, στενά συνδεδεμένα και χαλαρά μεταξύ τους. Η στάση αυτή είναι δημοφιλής και στις νέες σχέσεις.
  •   Γυναίκα με γυρισμένη την πλάτη στον άντρα. Στάση που επιλέγει το 15% των ζευγαριών. Είναι παραδοσιακή στάση, στην οποία ο άντρας έχει τον κυρίαρχο ρόλο και «προστατεύει» την γυναίκα του. Συνήθως υιοθετείται στα πρώτα λίγα χρόνια της σχέσης ή του γάμου και υποδηλώνει ισχυρή σεξουαλικότητα και αίσθημα ασφάλειας στη σχέση.
  • Άντρας με γυρισμένη την πλάτη στην γυναίκα. Προτιμώμενη στάση για το 6% των εθελοντών. Εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται, η γυναίκα κατέχει τον κυρίαρχο ρόλο και «προστατεύει» τον σύντροφό της.
  • Πρόσωπο με πρόσωπο. Προτίμηση για το 8% των εθελοντών. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη για επαφή του ενός με τον άλλο και για συζήτηση στο κρεβάτι.
  • Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια που «λύνονται» έπειτα από λίγα λεπτά. Δήλωσε πως την προτιμά το 9% των ζευγαριών. Αντιπροσωπεύει την γεμάτη αγάπη ανεξαρτησία και αποτελεί ένδειξη τρυφερότητας, αγάπης και σεξουαλικής δραστηριότητας, παρότι τα ζευγάρια αργότερα χωρίζουν και κοιμούνται ανεξάρτητα.
  •   Πρόσωπο με πρόσωπο, με μπλεγμένα πόδια όλη τη νύχτα. Το 5% των ζευγαριών. Η στάση για τους γεννημένους ρομαντικούς ή τους φρεσκοερωτευμένους που δεν αντέχουν δευτερόλεπτο ο ένας μακριά απ’ τον άλλο.
  •   Γυναίκα με το κεφάλι και το χέρι στο στήθος του άντρα. Η αγαπημένη στάση μόλις για το 1% των εθελοντών. Η κλασική ρομαντική στάση ύπνου όλων των κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ. Συνηθισμένη σε μία νέα σχέση ή μετά το σεξ. Αντιπροσωπεύει τη νέα ή/και αναζωπυρωμένη αγάπη.
  •   Γυναίκα ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και άντρας σχεδόν εκτός κρεβατιού. Αγαπημένη στάση για το 1% των εθελοντών. Η γυναίκα κυριαρχεί στο κρεβάτι, θέλει το χώρο της και ο άντρας υιοθετεί δευτερεύοντα ρόλο και την αφήνει να κάνει ό,τι θέλει.
  •   Άντρας ανάσκελα, με χέρια και πόδια ανοιχτά, και γυναίκα σχεδόν εκτός κρεβατιού. Αγαπημένη στάση για το 1% των ζευγαριών. Άρχων του κρεβατιού είναι σε αυτή την περίπτωση ο άντρας και η γυναίκα ευχαρίστως υπακούει.
Πηγή:govastileto.gr

Η Ζιζέλ έχει εμμονή με τα καυτά σορτς. Αν δεν τα φορέσει αυτή, τότε ποιά θα το κάνει;

GΤα denim shorts είναι τα αγαπημένα κομμάτια της καλοκαιρινής της γκαρνταρόμπας.

Η Gisele Bundchen τα συνδυάζει με loose τουνίκ και σανδάλια ενώ πολλές φορές επιλέγει απλά τοπ με κολιέ και φουλάρια, είτε εμπριμέ, είτε μονόχρωμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη τάση της μόδας ταιριάζει πολύ στο διάσημο μοντέλο, που διαθέτει όλα τα προσόντα για να την υποστηρίξει.

Δείτε εμφανίσεις της Ζιζέλ με σορτς:
Πηγή:govastileto.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για σήμερα τη νύχτα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για σήμερα τη νύχταΡυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης θα γίνουν σήμερα στην Καλαμάτα, από τις 8 το βράδυ έως τις 4 αύριο το πρωί, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση εκδηλώσεων της "Λευκής Νύχτας".

Οπως ανακοινώθηκε,

 α) απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση στις οδούς: Κροντήρη, Αριστομένους (από Κροντήρη έως Β. Γεωργίου), Ανδρέα Σκιά (από Β. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου), Αναγνωσταρά, Σταδίου (από Νέδοντος έως Χρυσοσπάθη), Υπαπαντής (από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου), Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά).

β) Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς: Σταδίου (από Φαρών έως Χρυσοσπάθη), στις κάθετες οδούς μεταξύ Νέδοντος και Αριστομένους (Αναβρύτων - Πολυβίου και Αναπλιώτη) και μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά (Γεωργούλη, Πανταζοπούλου και Αβίας), Μετσόβου (από Αγίας Λαύρας έως Παναγιωτάκου) και Αγίου Νικολάου (από Κολοκοτρώνη έως Σταδίου).

Ακόμα, θα γίνει αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου, από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ: Η γραμμή 1 θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος - Παλαμά - Ξενοφώντος - Αριστομένους. Η γραμμή 2 από Ασυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου, Φαρών, Βασ. Γεωργίου και Φραντζή. Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Ασυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά, Αρτέμιδος, Παλαμά, Ξενοφώντος, Βασ. Ολγας, Ακρίτα, Παλαιολόγου και Μαυρομιχάλη.

Πηγή:eleftheriaonline.gr

Photoshop είναι ότι θέλει κάνει...
Πηγή:kalamatalive.gr

Ο πρώην της Παπαρίζου με τη νέα του σύντροφο

Το ζευγάρι διασκέδασε στην πρεμιέρα νυχτερινού μαγαζιούΣε κοινή βραδινή τους έξοδo πέτυχε ο φωτογραφικός φακός τον Τόνυ Μαυρίδη και την σύντροφό του Ευαγγελία Καραμπατζάκη.

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός και πρώην της Έλενας Παπαρίζου, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του παρακολούθησε την πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού στο γνωστό νυχτερινό κέντρο, Posidonio.

Δείτε τις φωτογραφίες 
Πηγή:protothema.gr

Φαίη Σκορδά: Αχ, αυτό το μπικίνι σου! (φωτό)

faih-skorda-ax-ayto-to-mpikini-soy-fwtoH Φαίη Σκορδά συνεχίζει τις διακοπές της στη Τήνο, όπου απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα, λίγο πριν την προετοιμασία της νέας εκπομπής τους στον ΑΝΤ1.

Η Φαίη διαθέτει ένα από τα ωραία κορμιά της ελληνικής τηλεόρασης και το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση στη παραλία.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού "YOU" την συνέλαβε στο σκάφος με μαύρο μικροσκοπικό δίχρωμο μαγιό!


Πηγή:newpost.gr

 
z