Αξιοθέατα στη Μεσσηνία που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση,το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Τα κάστρα της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Νιόκαστρο, Κυπαρισσία και άλλα..

Πανύψηλες πύλες, πετρόχτιστες καμάρες, προμαχώνες και πολεμίστρες χαρακτηρίζουν τα κάστρα της Μεσσηνίας, όχι μόνο στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα.

Φθινοπωρινοί και χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο!!!

Μια χώρα διάσημη για τις φυσικές ομορφιές της, τα γοητευτικά τοπία της και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων της, η Ελλάδα, επιφυλάσσει στους επισκέπτες της αμέτρητες ταξιδιωτικές εκπλήξεις κάθε εποχή του χρόνου!

Καλαμάτα: Προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα(φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, με κοσμοπολίτικο αλλά και τοπικιστικό αέρα... αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για φθινόπωρο και χειμώνα!

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Θα δακρύσετε από τα γέλια: Δείτε τι συνέβη σε έναν μοτοσυκλετιστή!


Θα δακρύσετε από τα γέλια: Δείτε τι συνέβη σε έναν μοτοσυκλετιστή!

Έκανε αμέριμνος την βόλτα του όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα... κριάρι!

5 ατάκες που μας λένε οι άντρες αλλά εννοούν κάτι άλλο!


5 ατάκες που μας λένε οι άντρες αλλά εννοούν κάτι άλλο!

Γιατί τα λεγόμενα απατούν!
Aς το πάρουμε απόφαση: Το αντρικό μυαλό δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβουμε, ούτε φυσικά και οι άντρες το γυναικείο! Και μπορεί για τα αγαπημένα μας αγόρια το να μπουν στα άδυτα του μυαλού μας όχι μόνο να είναι πρόκληση, αλλά να είναι και ακατόρθωτο, αλλά μη νομίζετε ότι δεν ισχύει το αντίστοιχο για εμάς. Γιατί μπορεί να συνηθίζουμε να λέμε ότι η ψυχοσύνθεση και η ιδιοσυγκρασία του άντρα είναι πιο απλή και... ευθεία, αλλά όταν εκείνος θέλει να ελιχθεί και να θολώσει τα νερά το κάνει καλύτερα και από... σουπιά! Το μαγικό της υπόθεσης δε, είναι ότι το κάνει τόσο αβίαστα και φυσικά, που δεν έχουμε να τους προσάψουμε τίποτα απολύτως, και μάλιστα μας αφήνουν και με μία γλυκιά προσμονή, του τύπου ότι τον έχω και στάνταρ είναι ερωτευμένος μαζί μου. Μέχρι βέβαια τη στιγμή που εκείνος εξαφανίζεται κι εσείς μένετε με τη χαρά να αναρωτιέστε τι στο καλό μπορεί να έφταιξε! Εδώ λοιπόν, σας έχουμε κάποια από τα στάνταρ πράγματα που λέει ένας άντρας σε μία γυναίκα και τι φυσικά εννοεί όταν τα λέει. Γιατί κακά τα ψέματα, τα φαινόμενα, ή μάλλον τα λεγόμενα απατούν...
1. Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα: Στο θολό το γυναικείο το μυαλό, η φράση αυτή μεταφράζεται ότι θα σου τηλεφωνήσω σε μισή ωρίτσα το πολύ να δω αν έφτασες σώα στο σπίτι! ΝΟΤ! Όταν ένας άντρας λέει αργότερα, εννοεί πολύ αργότερα και σίγουρα όχι μέσα σε διάστημα 24 ωρών! Μπορεί εμείς στον μικρόκοσμό μας τις ώρες και τα λεπτά να τα μετράμε διαφορετικά, και σίγουρα όχι φυσιολογικά αν μας ρωτάτε, αλλά η φράση αυτή λαμβάνει εντελώς διαφορετική σημασία για τα δύο φύλα κυρίως στον ερωτικό τομέα. Με λίγα λόγια, όταν λέει αργότερα εννοεί αργότερα μέσα στη βδομάδα, μέσα στον μήνα ή τελοσπάντων όταν και όποτε το θυμηθώ και έχω χρόνο! Αν το καλοσκεφτείς, είναι πολύ καλύτερο από το... τα λέμε!
2. Ήμουν απασχολημένος: Αν εξαιρέσει κανείς πραγματικά δυσάρεστες καταστάσεις, ένα οικογενειακό πρόβλημα, ένα θέμα με τη δουλειά, ή μία απαγωγή από εξωγήινους ή από μυστικές υπηρεσίες, το ήμουν απασχολημένος ο άντρας το ξεστομίζει απλά και μόνο για να αποφύγει τυχόν εξηγήσεις οι οποίες και θα ζητηθούν στη συνέχεια. Όσο καχύποπτες κι αν δεν είστε, η πιθανότητα όντως να συνέβη κάτι πολύ σοβαρό, είναι μηδαμινή, οπότε το πιθανότερο είναι να ήταν απασχολημένος με κάτι ή με κάποια άλλη! Οπότε λοιπόν στην προκειμένη, εκτός του ότι τον αναγκάζετε να σας πει ψέματα, όχι ότι έχει και πρόβλημα βέβαια, θα πρέπει κι εσείς με τη σειρά σας να καταλάβετε ότι όσο απασχολημένος κι αν είναι ένας άντρας, αν θέλει βρίσκει χρόνο! Εξαιρείται ο Barack Obama, o Bruce Wayne και 2-3 άλλοι...
3. Πολύ ενδιαφέρον αυτό: Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο άντρας δεν ενδιαφέρεται για τίποτα από ότι βγαίνει από το στόμα μιας γυναίκας, εκτός ίσως από τις κραυγές όταν της χαρίζει απλόχερα ηδονή! Με λίγα λόγια, όταν εσείς του μιλάτε ακατάπαυστα για τη δουλειά σας, ακόμα κι αν είστε επαγγελματίας εξολοθρευτής εκρηκτικών μηχανισμών, όχι μόνο δεν σας παρακολουθεί στο ελάχιστο, αλλά έχει σφραγίσει το μυαλό του και απλά έχει επικεντρωθεί στο στήθος σας ή σε οτιδήποτε άλλο από δέρμα έχετε να επιδείξετε! Το ουάου πολύ ενδιαφέρον αυτό, θα το πει όταν έπειτα από ώριμη σκέψη, 2 λεπτών, έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει sex μαζί σας. Αν δεν του αρέσετε καθόλου, πιθανόν να σας παρατήσει και να φύγει! Οπότε την επόμενη φορά που ένας άντρας θα πει τη φράση αυτή, σας το υπογράφουμε ότι δεν άκουσε λέξη από όσα είπατε!
4. Δεν ψάχνω για σχέση: Στην προκειμένη η γυναικεία συμπεριφορά είναι η κλασική τραβάτε με κι ας κλαίω! Όταν κορίτσια ένας άντρας σας λέει ότι δεν θέλει να κάνει σχέση αυτό το διάστημα, το εννοεί, γιατί πολύ απλά λέει την αλήθεια. Το τριπάκι στο οποίο και μπαίνουμε, επειδή εμείς πάντα καψουρευόμαστε, να τον αλλάξουμε και να τον κάνουμε αγόρι για σπίτι, όχι μόνο είναι λάθος, αλλά μας τρώει και τσάμπα χρόνο και ενέργεια. Ξέρετε κάτι; Όταν ένας άντρας λέει δεν θέλω σχέση αυτή την περίοδο, εννοεί ότι δεν θέλω σχέση αυτή την περίοδο μαζί σου, κάτι που φυσικά θεωρείται αυτονόητο. Αν λοιπόν το θέμα σας τελειώσει και λίγο καιρό μετά τον δείτε με σοβαρή σχέση, δεν σημαίνει ότι σε εσάς είπε ψέματα και ότι σας κορόιδεψε. Πολύ απλά δεν του κάνατε! Το περίεργο βέβαια είναι το γιατί έκανε εκείνος σε εσάς...
5. Τι εννοείς;: Εν αντιθέσει με την ακριβώς προηγούμενη περίπτωση, σε αυτήν εδώ κορίτσια το αγόρι και ψεύδεται και δεν ξέρει να το κάνει σωστά! Όταν λοιπόν ένας άντρας παίρνει το πιο αθώο ύφος του κόσμου και κάνει τη συγκεκριμένη ερώτηση, να είστε σίγουρες ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του και απλά κερδίζει χρόνο με ηλίθιες ερωτήσεις προκειμένου να εφεύρει μία κουλή εξήγηση την οποία, μαντέψτε, εμείς θα πιστέψουμε! Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να σας συμβουλεύσουμε για το πώς να χειριστείτε την κατάσταση αυτή. Εμείς απλά σας ενημερώνουμε και είναι στο χέρι σας ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε τον Πινόκιο απέναντί σας.Πηγή queen

Video: “Από την μια στιγμή στην άλλη”, ένα συγκινητικό film για τις συνέπειες του να στέλνεις μηνύματα ενώ οδηγείς


text and drive

Ο πολυβραβευμένος Γερμανός σκηνοθέτης/παραγωγός/ηθοποιός/κλπ, Werner Herzog, έκανε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τις συνέπειες είχε σε άλλους και πολύ πιθανώς να έχει και σε σένα αν το κάνεις, το να στέλνεις μηνύματα ενώ οδηγείς. Είναι ένα πολύ συγκινητικό μισάωρο περίπου film που λέει τις ιστορίες ανθρώπων που με τον έναν τρόπο ή τον άλλον επηρεάστηκαν από αυτή την επικίνδυνη, ανεύθυνη, εγκληματική και ηλίθια συνήθεια που έχει πολύς κόσμος.
Ξέρω ότι είναι σαββατοκύριακο και θέλετε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε και να ηρεμήσετε αλλά ακριβώς επειδή είναι σαββατοκύριακο και ο κόσμος κυκλοφορεί με τα αυτοκίνητά του από και προς παραλίες, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχουμε για να σταματήσουμε επιτέλους σε αυτή την ρημάδα χώρα να θρηνούμε θύματα! Τι χρειάζεται για να βάλουμε μυαλό δηλαδή;
Όπως και να έχει, παρότι «δυσάρεστο» αυτό το μισάωρο πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε τις συνέπειες που έχει η απροσεξία γενικά αλλά και το να στέλνουμε μηνύματα ενώ οδηγάμε πιο ειδικά. Ονομάζεται “From one second to the next” ή αν θέλετε «από την μια στιγμή στην άλλη» και είναι μέρος της καμπάνιας “It can wait” –στα ελληνικά «Μπορεί να περιμένει»- της AT&T και άλλων.
Πηγή AT&T via Youtube

Εγκεφαλικά μοίρασε η ΚΟΡΜΑΡΑ κόρη του Σταμάτη Γονίδη στη ΜύκονοΣτη Μύκονο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός την κόρη του Σταμάτη Γονίδη, Στεφανία. Η νεαρή τραγουδίστρια έκλεψε τις εντυπώσεις με το καλογυμνασμένο της κορμί.

Η «πικρή» αλήθεια για το frozen yogurt!

Το frozen yogurt είναι η νέα μανία για τους καταναλωτές με καταστήματα που εξειδικεύονται σε αυτό το προϊόν να ξεφυτρώνουν παντού σαν... μανιτάρια.

Στη δημοσιότητα ο νόμος για το Νέο Λύκειο. Τι αλλάζει στις ΠανελλαδικέςΣαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο. Τι προβλέπει ο νέος νόμος που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μειώνονται από 6 σε 4 τα μαθήματα των Πανελλαδικών. Πώς θα γίνει η βαθμολόγηση
news247 Αύγουστος 10 2013 12:06
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου για το Νέο και το Τεχνολογικό Λύκειο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου.
Ειδικότερα, στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας (συνολικά εννέα και διάρκειας 33 ωρών εβδομαδιαίως), ενώ εισάγεται το σύστημα των ερευνητικών εργασιών (τα λεγόμενα project), η διάρκεια των οποίων καθορίζεται σε δύο ώρες.
Τα μαθήματα επιλογής για τους μαθητές της Α' Λυκείου είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Τεχνολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Εκφραση - Πολιτιισμός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο
Το σχεδιάγραμμα του νέου Λυκείου
Στη Β' τάξη του Λυκείου τα μαθήματα γενικής παιδείας γίνονται δέκα συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Παράλληλα, οι μαθητές της δεύτερης τάξης του Λυκείου θα παρακολουθούν μία εκ των δύο ομάδων προσανατολισμού (όπως μετονομάζονται οι κατευθύνσεις) η διάρκεια των οποίων καθορίζεται σε πέντε ώρες.
Η μία ομάδα προσανατολισμού περιλαμβάνει μαθήματα ανθρωπιστικών επιστημών (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και η δεύτερη μαθήματα θετικών επιστημών (Φυσική και Μαθηματικά). Με την κατάργηση της τεχνολογικής κατεύθυνσης βγαίνουν από το διδακτικό πρόγραμμα τα μαθήματα της Χημείας και της Τεχνολογίας Επικοινωνιών.
Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων από την Α' στη Β' Λυκείου και από τη Β' στη Γ' ορίζονται ως εξής: κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες.
Στη Γ' Λυκείου τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται από 11 σε 5, ενώ οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα επιλογής μιας νέας ομάδας προσανατολισμού, αυτής των Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών.
Η προθεσμία για την επιλογή επιστημονικών πεδίων εκπνέει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου στις 10 Οκτωβρίου. Έως τότε οι μαθητές θα πρέπει να έχουν επιλέξει δύο επιστημονικά πεδία με τα οποία συνδέονται και οι αντίστοιχες σχολές.
Το 1ο Επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Ανθρωπιστικές, τις Νομικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες, το 2ο τις Θετικές και Τεχνολογικές, το 3ο τις Επιστήμες Υγείας και το 4ο τις Επιστήμες Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες.
Πώς υπολογίζεται ο βαθμός
Στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα (από έξι, που ίσχυε έως σήμερα) και τα θέματα θα ορίζονται κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά ποσοστό 50%, από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων.
Για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης» (ΒΠΑ), δηλαδή η τελική βαθμολογία του μαθητή και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Ο ΒΠΑ υπολογίζεται ως εξής:
Ο γενικός βαθμός προαγωγής της Α' τάξης Γενικού Λυκείου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5, της Β' τάξης Γενικού Λυκείου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,7 και ο γενικός βαθμός απόλυσης της Γ' τάξης Γενικού Λυκείου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,9. Τα τρία γινόμενα αθροίζονται και διαιρούνται δια τρία. Ο ΒΠΑ είναι το αποτέλεσμα της διαίρεσης.
Όταν ο ΒΠΑ είναι μεγαλύτερος του μέσου όρου της βαθμολογίας των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, τότε ο μέσος όρος των μαθημάτων πολλαπλασιάζεται με συντελεστές 0,5 και 0,7 και 0,9 και τα γινόμενα αυτών αθροίζονται και διαιρούνται δια του τρία. Το αποτέλεσμα της διαίρεσης αποτελεί τον πέμπτο βαθμό εισαγωγής του μαθητή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όταν ο ΒΠΑ είναι μικρότερος του μέσου όρου της βαθμολογίας των τεσσάρων μαθημάτων, τότε ο γενικός βαθμός προαγωγής της Α' τάξης Γενικού Λυκείου προσαυξανόμενος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,5, ο γενικός βαθμός προαγωγής της Β' τάξης Γενικού Λυκείου προσαυξανόμενος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,7 και ο γενικός βαθμός απόλυσης της Γ' τάξης Γενικού Λυκείου προσαυξανόμενος κατά μία μονάδα και πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,9, αθροίζονται και διαιρούνται δια του τρία. Το αποτέλεσμα της διαίρεσης αποτελεί τον πέμπτο βαθμό εισαγωγής του μαθητή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πανελλαδικές σε 4 μαθήματα
Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα πανελλαδικώς τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης είναι τα εξής:
α) Ε.Π.Ε. - Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές:

I. Νεοελληνική Γλώσσα

II. Αρχαία

III. Ιστορία και

IV. Λατινικά

β) Ε.Π.Ε. - Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες:

I. Νεοελληνική Γλώσσα

II. Μαθηματικά

III. Φυσική και

IV. Χημεία

γ) Ε.Π.Ε - Επιστήμες Υγείας:

I. Νεοελληνική Γλώσσα

II. Φυσική

III. Χημεία και

IV. Βιολογία

δ) Ε.Π.Ε - Επιστήμες Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες:

I. Νεοελληνική Γλώσσα

II. Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής

III. Οικονομία & Διοίκηση

IV. Στοιχεία Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

ε) Ε.Π.Ε. - Παιδαγωγικών Τμημάτων:

I. Νεοελληνική Γλώσσα

II. Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής

III. Ιστορία και

IV. Αρχές Φυσικών Επιστημών
Για την εποπτεία των προαγωγικών, των απολυτήριων και των εισαγωγικών εξετάσεων ιδρύεται επιτελικός επιστημονικός φορέας με την ονομασία Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων.
Τι αλλάζει στα ΕΠΑΛ
Στα Επαγγελματικά Λύκεια τα έτη παρακολούθησης ορίζονται σε τέσσερα. Στον πρώτο κύκλο σπουδών θα λειτουργήσουν οι τρεις τάξεις των ΕΠΑΛ, με τους μαθητές να παρακολουθούν 4 ομάδες προσανατολισμού (Τεχνολογικών Εφαρμογών, Διοίκησης και Οικονομίας, Γεωπονίας, Τεχνολογίας, Τροφίμων και Διατροφής και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων).
Στην Α' ΕΠΑΛ οι μαθητές θα παρακολουθούν πρόγραμμα 35 ωρών την εβδομάδα με 10 μαθήματα γενικής παιδείας και 4-6 μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού.
Και στη Β' και Γ' τάξη των επαγγελματικών λυκείων οι μαθητές θα παρακολουθούν 23 ώρες για τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού και 12 ώρες γενικής παιδείας.
Παράλληλα, στον δεύτερο κύκλο, υλοποιείται το πρόγραμμα της «Προαιρετικής τάξης Μαθητείας», σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπου θα εγγράφονται οι προαγόμενοι της Γ' τάξης και θα εργάζονται επ΄αμοιβή. Την ευθύνη τοποθέτησης σε χώρους εργασίας των φοιτούντων έχει αποκλειστικά ο ΟΑΕΔ.

Ωφέλιμες τροφές για κάθε μέρος του σώματος

Το να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή, είναι ίσως πιο εύκολο απ' όσο νομίζουμε: Απλά επιλέγουμε τις κατάλληλες τροφές, για κάθε μέρος του σώματός μας.
Για να λειτουργεί το σώμα μας σωστά σε καθημερινή βάση, πρέπει να τρώμε. Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό… μυστικό. Εάν επιλέγουμε τροφές που δεν προωθούν την καλή υγεία, το σώμα μας δεν θα λειτουργεί στα βέλτιστα επίπεδα και οι κίνδυνοι για χρόνιες ασθένειες μπορεί να αυξάνονται. Οι καλύτερες τροφές για το σώμα μας, είναι αυτές που μας προσφέρουν οφέλη για την υγεία.
Πεπόνι και εσπεριδοειδή για το στήθος
Γιατί: Γνωρίζουμε ότι υπάρχει λόγος που το στήθος μοιάζει με τα πεπόνια! Τα πορτοκάλια και τα πεπόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια πλούσια σε βιταμίνη C διατροφή (από τροφές και όχι από συμπληρώματα), βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Ελιές για τις ωοθήκες
Γιατί: Μια ιταλική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες των οποίων η διατροφή περιελάμβανε ελαιόλαδο, είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών. Οι λόγοι είναι ασαφείς, αλλά τα υγιή λίπη στο λάδι, μπορεί να βοηθούν στην καταστολή των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για προδιάθεση στην εκδήλωση καρκίνου.
Καρύδια για τον εγκέφαλο
Γιατί: Τα καρύδια, που μοιάζουν και στην όψη κάπως με τον εγκέφαλο, είναι μια πλούσια πηγή των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι απαραίτητα για τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και την υγεία των νεύρων.
Καρότα για τα μάτια
Γιατί: Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Τα μάτια χρειάζονται τη βιταμίνη Α για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων στον κερατοειδή, τον διαφανή ιστό που καλύπτει το μάτι και το προστατεύει από τα μικρόβια, τη σκόνη, τη φλεγμονή και τη μόλυνση. Είναι να απορεί κανείς λοιπόν, που το καρότο, κομμένο σε φέτες, αποκαλύπτει ομόκεντρους κύκλους που μοιάζουν με την κόρη και τη ίριδα του ματιού;
Σταφύλια για την καρδιά
Γιατί: Τα κόκκινα και τα μοβ σταφύλια (όπως και άλλα σκούρα φρούτα και λαχανικά), περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, καθώς και τον καρκίνο και τη γήρανση του εγκεφάλου. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επίσης, διαπίστωσε ότι το γεγονός πως το τσαμπί του σταφυλιού έχει το σχήμα της καρδιάς, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Γλυκοπατάτες για το πάγκρεας
Γιατί: Οι γλυκοπατάτες έχουν παρόμοιο σχήμα με το πάγκρεας και απελευθερώνουν τα σάκχαρα σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πιέζουν το όργανο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Γιαούρτι και γάλα για γερά κόκκαλα
Γιατί: Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν βιταμίνη D μέσω της έκθεσής τους στο ηλιακό φως, αλλά ορισμένα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Προτιμήστε το χωρίς λιπαρά γιαούρτι που περιέχει το 30% της ημερήσιας, συνιστώμενης ποσότητας ασβεστίου και το 20% βιταμίνης D.
Επίσης, 250 ml γάλα χωρίς λιπαρά, μας παρέχει το 30% της ημερήσιας δόσης ασβεστίου. Προτιμήστε γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D για να διπλασιάσετε τα οφέλη του.
Πηγή:clickatlife.gr

4 καλοκαιρινές απειλές που μπορούν να χαλάσουν τις διακοπές σας

Ήλιος, θάλασσα, χαλάρωση από τη μία, μολύνσεις, λοιμώξεις, ημικρανίες από την άλλη. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς αλλά εάν δεν προσέξετε, μπορεί εύκολα να αποτελέσετε στόχο των ασθενειών, που καραδοκούν αυτήν την εποχή.
Επειδή κανείς δε θέλει να περάσει το καλοκαίρι του στο γραφείο ενός γιατρού, καλό θα ήταν να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στους 4 βασικούς κινδύνους που παραμονεύουν.
Ημικρανίες και πονοκέφαλοι
Οι ημικρανίες και οι πονοκέφαλοι μπορεί να μην είναι αποκλειστικά καλοκαιρινά φαινόμενα, αλλά η συχνότητά τους αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με έρευνες, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, η θερμική εξάντληση και η ακτινοβολία είναι οι ένοχοι.
Όταν προσπαθείτε να εστιάσετε σε κάποιο σημείο, αλλά λόγω του ήλιου αδυνατείτε, τεντώνετε στην ουσία τόσο πολύ τους μυς του προσώπου που καταπονείτε τα μάτια σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πονοκέφαλο και ημικρανία.
Επιπλέον, ο ίδιος ο ήλιος και η θερμοπληξία μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία μόνο και μόνο επειδή ο οργανισμός σας δε μπορεί να παράγει ιδρώτα αρκετά γρήγορα ώστε να «διαλύσει» τη θερμότητα, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος σας. Πιθανά επακόλουθα μιας τέτοιας κατάστασης είναι μάλιστα η ναυτία, ο έμετος και η κόπωση.
Οι τρόποι για να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη και επίπονη για τον οργανισμό κατάσταση είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου, άφθονο αντηλιακό (το οποίο πρέπει να ανανεώνετε ανά συχνά χρονικά διαστήματα), να πίνετε αρκετό νερό (για να γλιτώσετε την αφυδάτωση) και να μην εκτίθεστε στον ήλιο πολλές ώρες, ειδικά μάλιστα μεταξύ 12 μ.μ και 4 μ.μ.
Κολπίτιδα
Στην περίπτωση των γυναικών, η κολπίτιδα αποτελεί κυρίαρχο καλοκαιρινό εφιάλτη. Πρόκειται για μία λοίμωξη, η οποία μπορεί να καταστρέψει στην κυριολεξία τις διακοπές και τη διάθεσή σας. Η κολπίτιδα και γενικότερα οι λοιμώξεις στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες και ειδικά οι νεότερες, περνούν αρκετό χρόνο φορώντας βρεγμένο μαγιό.
Οι λοιμώξεις αυτές ευνοούνται από ψυχρούς και υγρούς χώρους, ενώ μπορεί να προκληθούν από αρωματικά ταμπόν, τα οποία μεταβάλλουν αρνητικά τα βακτήρια στο εσωτερικό του κόλπου.
Για να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη και συχνά οδυνηρή λοίμωξη, φροντίστε να αλλάζετε μαγιό το συντομότερο δυνατό μετά το κολύμπι, την εφίδρωση ή το παιχνίδι στην παραλία. Επιπλέον, καλό θα ήταν να φοράτε πιο χαλαρά εσώρουχα, κατασκευασμένα από βαμβάκι και να αποφεύγετε υφάσματα, που δεν απορροφούν την υγρασία. Για την περίπτωση των ταμπόν, επιλέξτε εκείνα χωρίς άρωμα.
Το πόδι του αθλητή
Πρόκειται για μία λοίμωξη, που φυσικά δεν επηρεάζει μόνο τους αθλητές ή τα όχι και τόσο επιμελή με την καθαριότητα νεαρά αγόρια. Η μυκητιασική λοίμωξη είναι αρκετά κοινή για πολλές γυναίκες και άνδρες κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ιδιαίτερα αν δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό ή επισκέπτονται συχνά δημόσιες πισίνες.
Η εξάπλωση του συγκεκριμένου μύκητα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορείτε να τον «αποκτήσετε» μόλις ένα δευτερόλεπτο, από τη στιγμή που θα πατήσετε ξυπόλυτοι/ες σε δημόσια ντους, για παράδειγμα. Η ιδιότητα του μύκητα αυτού και ο λόγος της άμεσης εξάπλωσής του είναι, ότι αναπτύσσεται σε ζεστά και αποπνικτικά περιβάλλοντα, όπως οι δημόσιες τουαλέτες ή ακόμα και τα παπούτσια σας.
Για να αποφύγετε μια μυκητιασική λοίμωξη, ειδικά στις διακοπές, να φοράτε πάντα σαγιονάρες στις ντουζιέρες, τις πισίνες και τις σάουνες. Επιπλέον, να θυμάστε να αλλάζετε αμέσως τις κάλτσες και τα παπούτσια σας μετά από μία δραστήρια ημέρα. Αποφύγετε τα πλαστικά παπούτσια, που καθιστούν δύσκολο για τα πόδια σας να παραμείνουν στεγνά και μη δανείζετε τις σαγιονάρες σας σε φίλους/ες.
Τροφική δηλητηρίαση
Μία μόνο μπουκιά από μία ζεστή πατατοσαλάτα, αρκεί για να υποφέρετε όχι μόνο από έναν δυσάρεστο πόνο στην κοιλιά, αλλά ακόμη και από τροφική δηλητηρίαση. Μελέτες έχουν δείξει, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλεται στην αυξημένη πιθανότητα αλλοίωσης των τροφίμων, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
Επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί ζέστη και υγρασία, τα τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα από ό, τι οποιοδήποτε άλλη εποχή του έτους. Το κόκκινο κρέας, οι σαλάτες (ειδικά όσες περιέχουν dressing με μαγιονέζα), τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά και τα πουλερικά μπορούν να αλλοιωθούν αρκετά γρήγορα, αν δεν καταναλωθούν άμεσα ή δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά σε κάποιο δροσερό περιβάλλον. Η τροφική δηλητηρίαση δεν είναι αστεία υπόθεση και μπορεί να αποβεί μοιραία, αν δε ληφθεί μέριμνα αμέσα.
Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε, διατηρήστε τα ευπαθή προϊόντα σε απλή ψύξη μέχρι το σερβίρισμα. Επίσης, να θυμάστε ότι στην περίπτωση που τα προϊόντα αυτά πρόκειται να παραμείνουν εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφύγετε να καταναλώσετε οτιδήποτε περιέχει μαγιονέζα, δεδομένου ότι χαλάει πολύ γρήγορα. Επιπλέον, φροντίστε να μαγειρέψετε το φαγητό σας καλά, ειδικά αν πρόκειται για κρέας και πουλερικά.
Πηγή:clickatlife.gr

10 νόστιμα εθνικά πιάτα που ίσως δεν γνωρίζατε...

Ο κάθε λαός, έχει την κουζίνα του που είναι κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς, όσο και αν οι νέοι όλου του κόσμου προτιμούν την πίτσα, για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Το εθνικό πιάτο κάθε χώρας είναι και εθνικό σύμβολο για το λαό της και ακόμα και αν ξενιτευόμαστε, η μυρωδιά από τα γεμιστά θα μας θυμίζει πάντα το «σπίτι» μας…
Το ίδιο ισχύει και για τους Τζαμαϊκανούς όταν μυρίζουν τον παστό μπακαλιάρο, για τους Ούγγρους κάθε φορά που γεύονται τη σούπα γκούλας και για τους Άγγλους κάθε φορά που μια πουτίγκα εμφανίζεται στο δρόμο τους.
Παρακάτω, είναι 10 από τα καλύτερα εθνικά πιάτα ενώ εσκεμμένα παραλείψαμε μια ελληνική συμμετοχή, αφού η φασολάδα και η χωριάτικη είναι… «αντικειμενικά» εκτός συναγωνισμού.
Bulgogi, Κορέα
Το bulgogi (στα κορεατικά σημαίνει: κρέας-φωτιά) είναι ένα πιάτο με λεπτοκομμένες φέτες βοδινού κρέατος μαριναρισμένες σε ένα μίγμα από σόγια, σησαμέλαιο, σκόρδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, ζάχαρη και κρασί. Αφού μαριναριστούν ψήνονται στη φωτιά και το πιάτο συνήθως τρώγεται τυλιγμένο σε φύλλα από μαρούλι ή σπανάκι. Επιπλέον, συνοδεύεται από το kimchi, που ουσιαστικά είναι πίκλες λαχανικών. Σε πολλά κορεατικά εστιατόρια, το κάθε τραπέζι έχει τη δική του μίνι ψησταριά, όπου οι επισκέπτες ψήνουν μόνοι τους και όσο θέλουν το bulgogi τους.
Ackee και παστός μπακαλιάρος, Τζαμάικα
Παρά το γεγονός ότι το φρούτο ackee ξεκίνησε σαν το φαγητό τον σκλάβων στη Τζαμάικα, οι ντόπιοι το διατήρησαν και σήμερα είναι ένα από τα εθνικά τους πιάτα. Το ackee είναι πολύ θρεπτικό και μοιάζει με βρασμένο αυγό στην όψη όταν μαγειρευτεί. Οι ντόπιοι τηγανίζουν το ackee μαζί με παστό ψάρι, συνήθως μπακαλιάρο, κρεμμύδια και ντομάτες. Το πιάτο ενίοτε σερβίρεται πάνω από αλμυρό κέικ μανιόκα ή τηγανιτές μπανάνες.
Kibbeh, Λίβανος/Συρία
Οι ανατολικές κουζίνες είναι γνωστές για τους μεζέδες τους και το kibbeh είναι ένας από αυτούς τους μεζέδες. Φτιάχνεται με αρνίσιο κιμά, πλιγούρι και καρυκεύματα. Συνήθως πλάθεται σε σχήμα τορπίλης και τηγανίζεται, ψήνεται ή βράζεται, ενώ την καλύτερη γεύση την έχει... ωμό.
Coo-Coo και χελιδονόψαρα, Μπαρμπάντος
Το coo-coo είναι ένας χυλός από καλαμποκάλευρο και μπάμιες που συνδυάζεται ιδανικά με τα χελιδονόψαρα, τα οποία είτε είναι μαγειρεμένα στον ατμό με χυμό από μοσχολέμονο, μπαχαρικά και λαχανικά, είτε τηγανίζονται με τη συνοδεία πικάντικης σάλτσας. Το coo-coo ήταν γεύμα των σκλάβων, που είχαν φτάσει στο νησί από την Αφρική και ως εκ τούτου τα υλικά του είναι πολύ φτηνά και εύκολα να βρεθούν στις τοπικές αγορές.
Γκούλας, Ουγγαρία
Το γκούλας, είναι το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας από τα τέλη του 1800, όταν οι Ούγγροι αναζητούσαν εθνικά σύμβολα για να διακρίνουν εαυτούς από τους εταίρους της Αυστρο-ουγγαρέζικης Αυτοκρατορίας. Το γκούλας είναι ένα χορταστικό κοκκινιστό με βοδινό κρέας, λαχανικά, κρεμμύδια και μπαχαρικά, πλούσια σάλτσα που θυμίζει σούπα και μια ξεχωριστή γεύση που την παίρνει από την πάπρικα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του.
Hamburgers, Η.Π.Α.
Μπορεί η καταγωγή του hamburger να χάνεται στο χρόνο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους λάτρεις των ζουμερών hamburger. Ωστόσο μονάχα μια χώρα έχει τα προσόντα να διεκδικεί την ανάδειξή του στη δημοφιλέστερη επιλογή και αυτή είναι οι ΗΠΑ. Με καραμελωμένα κρεμμύδια, με μπέικον, πίκλες ή σκέτο, η Αμερική σίγουρα ξέρει από καλό hamburger και δικαιούται να το θεωρεί «εθνικό της πιάτο».
Βιενέζικο σνίτσελ, Αυστρία
Το δημοφιλές και σχετικά εύκολο, στην προετοιμασία σνίτσελ, ουσιαστικά είναι λεπτές και χτυπημένες μοσχαρίσιες μπριζόλες, παναρισμένες και τηγανισμένες σε λίγο λάδι. Αν και η καταγωγή του πιάτου λέγεται ότι είναι ιταλική, θεωρείται το εθνικό πιάτο των Αυστριακών και το τρώνε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, μερικές φέτες λεμόνι και ενίοτε μαζί με πατατοσαλάτα.
Ροστμπίφ και πουτίγκα Yorkshire, Αγγλία
Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Μεγάλης Βρετανίας και εθνικό της σύμβολο είναι η πουτίγκα. Η συγκεκριμένη πουτίγκα, με το όνομα της βρετανικής επαρχίας, είναι αλμυρή και συνηθίζεται να τρώγεται ως ορεκτικό. Περιέχει βοδινό κρέας, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της. Κοινή τακτική είναι να τρώγεται μαζί, με το ροστμπιφ, το κλασικό κυριακάτικο πιάτο από ψητό στο φούρνο, με τη συνοδεία από πατάτες που έχουν μουλιάσει στο ζωμό του κρέατος, βραστά λαχανικά και σάλτσα horseradish.
Pot-au-Feu, Γαλλία
Το pot-au-feu είναι ένα χειμωνιάτικο μυρωδάτο πιάτο από μπριζόλα βραστή, λαχανικά και μπαχαρικά που λατρεύουν στη Γαλλία. Οι μάγειρες που τιμούν την παράδοση του pot-au-feu (στα γαλλικά σημαίνει: κατσαρόλα στη φωτιά) σερβίρουν το ζωμό ξεχωριστά από το κρέας.
Βραστό, Ιρλανδία
Η αρχική σύσταση του ιρλανδέζικου βραστού αποτελείτο από αρνίσιο κρέας, κρεμμύδια, πατάτες και μαϊντανό. Σήμερα έχουν προστεθεί και άλλα στοιχεία στη συνταγή, όπως είναι τα καρότα, ενώ μερικοί τσιγαρίζουν το κρέας πριν το βράσουν. Όποια ιρλανδέζικη pub και να επισκεφτείτε ανά τον κόσμο, θα το βρείτε στο μενού της.
Πηγή:clickatlife.gr

Ερωτικό καυγαδάκι; 4 κινήσεις-ματ για να λήξει αναίμακτα

Λένε ότι η αγάπη και το μίσος χωρίζονται μόνο από μία λεπτή γραμμή και δεν έχουν άδικο, αν σκεφτείτε τους «ομηρικούς» καυγάδες που οι περισσότεροι έχουμε κάνει με το έτερον ήμισυ, για το οποίο κατά τ’ άλλα θα δίναμε και τη ζωή μας από απέραντη αγάπη.

Αυτά τις καλές μέρες, γιατί όταν τσακωνόμαστε, θέλουμε να ξεχάσουμε ακόμα και τη φάτσα του /της. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτό το περίεργο αίσθημα αγάπης-μίσους είναι εντελώς φυσιολογικό.
Αυτό συμβαίνει, μάλιστα γιατί η ίδια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιεί τα συναισθήματα της αγάπης και της ευαισθησίας, είναι επίσης υπεύθυνη για τη δημιουργία του…κοκκινίσματος του προσώπου από τα νεύρα και της μανίας να τον/την αφανίσετε από προσώπου Γης. Αυτό μάλιστα, εξηγεί και το λόγο, που αρκετά ζευγάρια…μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν, που λέει και η γνωστή παροιμία.
Ωστόσο, μπορεί οι τσακωμοί να υποδηλώνουν την ύπαρξη πάθους σε μία σχέση, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς (και κυρίως να επιλύσει) μία διαφωνία, αποφεύγοντας τα δράματα και τις υπερβολές.
Χρησιμοποίησε τα αυτιά και όχι το στόμα...
Έτσι για αλλαγή, αν παρατηρήσετε ότι σε κάθε τσακωμό ακούγεστε σαν ένα πολυπαιγμένο playlist, που επαναλαμβάνεται ασταμάτητα, απλά πατήστε για λίγο το pause. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι τα δυστυχισμένα ζευγάρια έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν τα …επιχειρήματα τους σε έναν τσακωμό, κυρίως από την απόγνωση που κυριεύει και τις δύο πλευρές να ακουστούν (επιτέλους), κάτι που δεν αποδίδει και ιδιαίτερα.
Ίσως έτσι για αλλαγή, πρέπει να σταματήσετε κάποια στιγμή να λέτε τα ίδια και τα ίδια (εξάλλου αν ήταν εποικοδομητικά τα σχόλια, θα είχαν φέρει αποτελέσματα από την πρώτη φορά που τα αναφέρατε, άρα τσάμπα χάνετε τον χρόνο σας) και απλά προσπαθήστε να ακούσετε τι θέλει να σας πει ο/η σύντροφός σας.
«Μη το παίρνεις προσωπικά»
Όταν ο καυγάς σε ένα ζευγάρι «ανάψει» για τα καλά, ακούγονται πράγματα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες καμία από τις δύο πλευρές δε θα ξεστόμιζε. Άσχημες προσβολές και κατηγορίες έχουν μόνο μία διέξοδο: τα πληγωμένα αισθήματα, που δυστυχώς δεν ξεχνιούνται εύκολα.
Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ερεύνησε το συγκεκριμένο θέμα και αποφάνθηκε, ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια ενσωματωμένη «αρνητική μεροληψία», η οποία αναγκάζει και τις δύο πλευρές να είναι πιο δεκτικές σε δυσάρεστες ειδήσεις. Γιατί; Ο λόγος βρίσκεται στην εποχή των…σπηλαίων και την ανάγκη επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. Αυτή εξαρτιόταν αποκλειστικά από την ικανότητα του ανθρώπου να μείνει εκτός κινδύνου. Για να επιτευχθεί αυτό, το μυαλό ανέπτυξε κάποια συστήματα προστασίας, τα οποία αδυνατούν να παραβλέψουν το κακό.
Θυμηθείτε, ο στόχος δεν είναι να εκνευρίσετε όσο μπορείτε τον άλλον ή ακόμα και τον εαυτό σας, αλλά να επιλύσετε τη διαφωνία σας. Έτσι, αντί να επαναλαμβάνετε την χιλιοειπωμένη φράση «Είσαι τόσο τεμπέλης/α πια;» δοκιμάστε το εναλλακτικό «έχω κουραστεί να προγραμματίζω τα πάντα για μας και εύχομαι να μπορούσες να αναλάβεις εσύ μερικές φορές». Μπορεί να ακούγεται πολύ…σουηδικό το μοντέλο, αλλά τουλάχιστον δεν έχει αρνητικές πτυχές, εντείνοντας έναν καυγά.
Ο χαμένος τα παίρνει όλα, τελικά
Μπορεί να είναι μία διαμάχη ανάμεσα σε δύο άτομα που αγαπιούνται, αλλά συνήθως, αν δεν επικυρωθεί ποια από τις δύο πλευρές θα φορέσει τη …ζώνη του «ultimate winner» και θα ανακηρυχτεί ο νικητής του αγώνα (η βράβευση απαιτεί να ακουστούν και φράσεις του τύπου «συγνώμη, ναι έχεις δίκιο»), δεν τελειώνει ο καυγάς. Μάλιστα, συνεχίζεται και μεταφέρεται τις περισσότερες φορές στην κρεβατοκάμαρα.
Οι άνθρωποι συχνά εστιάζουν στο ποιος έχει δίκιο και όχι στο να βρεθεί μία λύση. Οι συγκρούσεις επιλύονται γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, όταν κανένα μέρος δεν αισθάνεται υποχρεωμένο να βροντοφωνάξει «Τα βλέπεις; Στα ‘λεγα εγώ».
Για αρχή, βρείτε κάτι, στο οποίο ενδεχομένως να συμφωνείτε (έστω και αν χρειαστεί να κάνετε κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις) και έπειτα επικεντρωθείτε να ανακαλύψετε μαζί μία μέση λύση, που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Αν αυτό σας «ξινίζει», καθώς πρέπει να …ρίξετε τον εγωισμό σας, απλά αναρωτηθείτε, πόσο τελικά κερδισμένος/η νιώθετε έπειτα από έναν καυγά;
Είστε ζευγάρι. Remember?
Σίγουρα, όταν ένας καυγάς βρίσκεται σε εξέλιξη, το τελευταίο πράγμα που μπορείτε (ή θέλετε) να κάνετε είναι να εκφράσετε θετικά συναισθήματα. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι, όταν τα ζευγάρια μπορούν να επικοινωνούν την αμοιβαία αγάπη με εγγύτητα (για παράδειγμα, ένα άγγιγμα στο χέρι ή στο μάγουλο), ακόμα και με χιούμορ κατά τη διάρκεια ενός καυγά, ο αντίκτυπος της σκληρότητας των όσων πείτε εσείς ή ο/η σύντροφός σας, μειώνεται αισθητά.
Μάλιστα, το χιούμορ ανήκει στις θετικές αλληλεπιδράσεις, οι οποίες παρά το γεγονός ότι τσακώνεστε, «λένε» στην άλλη πλευρά ότι ακόμα την αγαπάτε και είστε αποφασισμένοι να προσπαθήσετε για αυτή τη σχέση, παρά τις δύσκολες στιγμές.
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα και σύμφωνα με έρευνά του, τα ζευγάρια, που πειράζουν ελαφρά ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, αισθάνονται πιο ερωτευμένα, όταν τελικά η διαφωνία λήξει.
Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας στον καυγά, τα «παρατσούκλια» που χρησιμοποιείτε στις καλές σας στιγμές, αποφορτίζοντας την ατμόσφαιρα. Απλά αποστασιοποιηθεί από τα σχόλια που ενδεχομένως να καταρρακώσουν το εγώ του/της συντρόφου σας. Μία τέτοια τακτική είναι αν μη τι άλλο, παιδική και αναποτελεσματική για τη σχέση σας.
Πηγή:clickatlife.gr

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Καραϊβική

Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, θα είναι πάντοτε η Καραϊβική. Ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε ποτέ στις εξωτικές παραλίες της, θα είναι το ονειρεμένο σύμβολο των ιδανικών διακοπών και ως εκ τούτου τα 10 καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στα τροπικά της νησιά, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.
Νασσάου, Μπαχάμες
Καραϊβική ( www.caribbeantravel.com ) ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Καραϊβική Θάλασσα και το Αρχιπέλαγος Λουκάγιαν, ένα σύμπλεγμα τροπικών νησιών με 13 χώρες και 17 κτήσεις. Εκτείνεται από το Μεξικό έως τη Βενεζουέλα και μεγαλύτερο έθνος της είναι η Κούβα με πληθυσμό περίπου 11,2 εκατομμύρια κατοίκους (2012). Τα νησιά της Καραϊβικής αποκαλούνται και Δυτικές Ινδίες, από τη λάθος εκτίμηση του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος, όταν τις ανακάλυψε το 1492, πίστεψε πως επρόκειτο για την Ινδία.
Τα νησιά της Καραϊβικής είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο για τις εκπληκτικές τους παραλίες και τη θάλασσα με τα τιρκουάζ νερά με την πλούσια θαλάσσια ζωή, για τις «ζωντανές» της πόλεις και την κουλτούρα της.
Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor ανέλαβε το… δύσκολο έργο να επιλέξει (μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών της) τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής για το 2013 και ακόμη και αν δεν καταφέρετε να βρεθείτε σε κάποιον από αυτούς ούτε φέτος, η σκέψη και μόνο, αρκεί για να σας δημιουργήσει την απαραίτητη καλοκαιρινή διάθεση.
Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία
Η Punta Cana είναι από τους καλύτερους προορισμούς γκολφ στον κόσμο και αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για χαλάρωμα. Πολλά από τα γήπεδα γκολφ έχουν φτιαχτεί από επαγγελματίες παίκτες, οπότε είναι ό,τι πρέπει για εξάσκηση και προσομοίωση κανονικών αγώνων. Από την άλλη, οι παραλίες της περιοχής είναι τέλειες, με ήρεμα και ζεστά νερά που «αγκαλιάζουν» τη λευκή άμμο. Ατραξιόν είναι και οι μαγικές λιμνοθάλασσες του Οικολογικού Πάρκου.
Αβάνα, Κούβα
Η Αβάνα είναι μια πόλη που μοιάζει να μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και αιχμαλωτίζει τη φαντασία όπως κανένα άλλο μέρος. Η ξεθωριασμένη αίγλη της, συναντά την αποικιακή αρχιτεκτονική, με φόντο έντονα και ακαταμάχητα χρώματα. Περπατήστε το δρόμο El Malecon που συνορεύει με τον ωκεανό, επισκεφθείτε την Παλιά Αβάνα και τον Καθεδρικό de San Cristobal και ζήστε έντονα τη ζωή της Κούβας με μουσική salsa, υπαίθρια παζάρια και πάρτι που διαρκούν μέχρι το πρωί.
Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
Η πόλη του Σαν Χουάν είναι το τέλειο μέρος για να βιώσετε στο έπακρο την αληθινή κουλτούρα του Πουέρτο Ρίκο. Γνωρίστε τις ρίζες της εξερευνώντας τη γειτονιά του El Viejo San Juan (Παλιό Σαν Χουάν) η οποία αποτελείται κατά βάση από ισπανικά αποικιακά κτήρια. Επισκεφθείτε την ακρόπολη του 16ου αιώνα El Castillo San Felipe del Morro, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μην παραλείψετε να βουτήξετε στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, παρέα με ένα ποτήρι ρούμι.
Negril, Τζαμάικα
Το θέρετρο Negril, διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες ακτές στον κόσμο. Η Seven Mile Beach είναι μια φιλόξενη χρυσή αμμουδιά, ιδανική για ηλιοθεραπεία ή για μια βουτιά στη ζεστή θάλασσα της Καραϊβικής, ενώ τα ηλιοβασιλέματα που θα απολαύσετε από τα εξωτικά bar, θα σας μείνουν αξέχαστα.
Νασσάου, Μπαχάμες
Το Νασσάου συνδυάζει στοιχεία από τις Μπαχάμες και τη Βρετανία. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις υπέροχες παραλίες και τους γεμάτους ζωντάνια κοραλλιογενείς της υφάλους. Κάντε τα ψώνια σας, δοκιμάστε την εκπληκτική κουζίνα και περιηγηθείτε κατά μήκος της πολυσύχναστης Bay Street ή αν είστε λάτρεις του James Bond επισκεφθείτε το British Colonial Hotel, όπου έγινα τα γυρίσματα για δύο από τις ταινίες της εποχής του Sean Connery. Κατά τη διάρκεια του φημισμένου φεστιβάλ Junkanoo, η ενέργεια φτάνει στα ύψη με παρέλαση χορευτών με εντυπωσιακά κοστούμια.
Ocho Rios, Τζαμάικα
Το Ocho Rios είναι ένα λιμάνι που διαθέτει μερικά από τα πιο πολυτελή θέρετρα και spa σε ολόκληρη την Καραϊβική. Είναι το τέλειο μέρος για να αφήσετε πίσω κάθε άγχος με reggae μουσικές που δε σταματούν ποτέ.
Ακριβώς έξω από την πόλη, οι ταξιδιώτες και οι κάτοικοι μπορούν να επισκεφθούν το πάρκο Columbus, όπου ο Κολόμβος υποτίθεται ότι για πρώτη φορά πάτησε το πόδι του και να δείτε διάφορα ναυτικά αντικείμενα και τα ισπανικά αποικιακά κτήρια. Η γύρω περιοχή προσφέρεται για καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ.
Varadero, Κούβα
Οι αμμουδιές του Varadero είναι τόσο ελκυστικές, όσο ο παφλασμός των κυμάτων στο κανάλι Kawama. Ο διάσημος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, επισκεπτόταν συχνά αυτή την ακτογραμμή με τα θέρετρα και η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί τη λάμψη που διαχρονικά προσελκύει τους πλούσιους και τους τυχοδιώκτες. Οι επαύλεις που μετατράπηκαν σε μουσεία, είναι αγαπημένος προορισμός για τους θαυμαστές της κουβανέζικης ιστορίας. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους εξερευνώντας σπήλαια και παρθένα δάση.
Oranjestad, Αρούμπα
Το Oranjestad, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Αρούμπα με μπουτίκ, πολυτελή καταστήματα και πλανόδιους πωλητές, καζίνο και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, κλαμπ και μπαρ. Εκτός από όλα αυτά όμως, η πρωτεύουσα του νησιού διαθέτει μουσεία, ένα αγρόκτημα με πεταλούδες, γκαλερί τέχνης, γήπεδα γκολφ και ιστορικά μνημεία. Τα «ίχνη» από τους Ολλανδούς αποίκους, είναι εμφανή στην αποικιακή αρχιτεκτονική, ενώ τα φωτεινά χρώματα στα κτήρια «φωνάζουν» Καραϊβική.
Παραλία Seven Mile, Νησιά Cayman
Η Seven Mile Beach, βρίσκεται στη δυτική ακτή του Γκραντ Κέιμαν και έχει έκταση 9 χιλιόμετρα, με πεντακάθαρα νερά και κοραλλένια άμμο που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Beach bars προσφέρουν ποτά και μια γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα, ενώ υπάρχει αφθονία από εστιατόρια. Κολυμπήστε μαζί με φιλικά σαλάχια στο Stingray City, κάντε καταδύσεις γύρω από τον ύφαλο Cemetery και επισκεφθείτε τη γειτονική πρωτεύουσα Τζορτζτάουν και τη φάρμα χελωνών των Νησιών Κέιμαν.
St. John's, Antigua
Στο St. John's, πρωτεύουσα της Antigua, οι τοπικές αγορές, η αρχιτεκτονική με τα έντονα χρώματα και τα απομεινάρια των φυτειών ζάχαρης, θα κερδίσουν την προσοχή σας, όπως και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι ιστιοπλοϊκές περιπέτειες. Οι λευκοί μπαρόκ πύργοι του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη δεσπόζουν στον ορίζοντα και για να απολαύσετε την κουλτούρα του νησιού επισκεφθείτε το Μουσείο της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα το οποίο στεγάζεται στο αποικιακό δικαστήριο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1750.
Πηγή:clickatlife.gr

6+1 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις περισσότερο νερό!

6+1 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις περισσότερο νερό!Για τέλεια επιδερμίδα και σώμα, πιείτε νερό!
Νερό. Οι γιατροί, καθώς και οι διαιτολόγοι επιμένουν να πίνουμε δύο λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό κάνει καλό. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Σε τι όμως κάνει καλό; Σε τι μας βοηθάει; Πάμε να δούμε μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του:

1. Το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρείται λαμπερό και υγιές. Το νερό, λοιπόν, είναι η ιδανικότερη λύση. Η επιδερμίδα σας δεν πρέπει να διψάει

2. Σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Το νερό σας βοηθάει στη μάχη σας με τα κιλά. Προκαλεί κορεσμό και φυσικά αν ξεδιψάτε με αυτό, δε θα αναζητάτε παχυντικά ροφήματα και αναψυκτικά

3. Βοηθάει στη χώνεψη. Για να χωνευτεί σωστά η τροφή, θα πρέπει να λάβετε αρκετή ποσότητα νερού. Επιπλέον, βοηθάει στην αντιμετώπιση της καούρας/ξινίλας

4. Μελετητές ανακάλυψαν ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 45%

5. Αποτοξίνωση: Το νερό βοηθάει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί. Επιπλέον του χαρίζει ενέργεια


6. Το νερό αγαπάει την καρδιά σας. Σύμφωνα με αμερικάνους ερευνητές, η κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

7. Βοηθάει να είσαστε αποδοτικοί στην προπόνησή σας. Αν είσαστε αφυδατωμένοι δεν έχετε την απαραίτητη δύναμη, όρεξη και ενέργεια για να γυμναστείτε. Φροντίστε να μην αφήνετε αφυδατωμένο τον οργανισμό σας ποτέ

Θέλετε και άλλους λόγους; Το νερό μόνο καλό σας κάνει! Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Πηγή:queen.gr

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...Νο. 65. Yellowstone National Park, Ηνωμένες Πολιτείες - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του
Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 65. Yellowstone National Park, Ηνωμένες Πολιτείες

Το Yellowstone National Park είναι ένα εθνικό πάρκο, που το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται στην αμερικάνικη πολιτεία Wyoming, αν και εκτείνεται επίσης στη Μοντάνα και το Αϊντάχο.

Ιδρύθηκε από το αμερικάνικο Κογκρέσο την 1η Μαρτίου του 1872 και θεωρείται το πρώτο εθνικό πάρκο στον κόσμο. Είναι διάσημο τόσο για την πλούσια άγρια πανίδα που φιλοξενεί, αλλά και για τα εντυπωσιακά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του, που δημιουργούν μαγευτικές φυσικές εικόνες.

Ιθαγενείς Αμερικάνοι έχουν ζήσει στην περιοχή Yellowstone για τουλάχιστον 11.000 χρόνια. Το 1917, η διοίκηση του πάρκου μεταφέρθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. Έκτοτε, εκατοντάδες δομές έχουν κατασκευαστεί και προστατεύονται για την αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία τους, και οι ερευνητές έχουν εξετάσει πάνω από 1.000 αρχαιολογικούς χώρους.

Το Yellowstone National Park εκτείνεται σε μια έκταση 8.983 km2 και περιλαμβάνει λίμνες, φαράγγια, ποτάμια και οροσειρές. Η λίμνη Yellowstone είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μεγάλο υψόμετρο λίμνες στη Βόρεια Αμερική και βρίσκεται πάνω από το Yellowstone Caldera, ένα ενεργό ηφαίστειο, το οποίο έχει εκραγεί με τρομερή δύναμη αρκετές φορές τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια.

Οι ροές λάβας και πετρώματων από τις ηφαιστειακές εκρήξεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του Yellowstone. Εκατοντάδες είδη θηλαστικών, πουλιών, ψαριών και ερπετών έχουν καταγραφεί στα όρια του πάρκου, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είτε είναι σε κίνδυνο ή απειλή. Παράλληλα, τα απέραντα δάση και λιβάδια περιλαμβάνουν μοναδικά είδη φυτών.

Το Yellowstone παρέχει πολλές ευκαιρίες αναψυχής, όπως πεζοπορία, κατασκήνωση, βαρκάδα, ψάρεμα και περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι παρέχουν εύκολη πρόσβαση στις μεγάλες γεωθερμικές περιοχές, καθώς και ορισμένες από τις λίμνες και τους καταρράκτες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...


Πηγή:newsbeast.gr

Τα 4 καλύτερα (και πολυτελέστερα) ταξίδια του μέλιτος

Τα 4 καλύτερα (και πολυτελέστερα) ταξίδια του μέλιτοςΤο ταξίδι της ζωής σας
Δείτε τέσσερα ταξίδια που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ομάν και ΜαλδίβεςΠροτείνεται να ταξιδέψετε εκεί ανάμεσα στους μήνες Ιανουάριο και Μάρτιο. Με τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα να παραμένουν στη σκέψη σας ως πρόσφατο παρελθόν, μπορείτε να ξεκινήσετε τα σπα και την καλοπέραση στο Ομάν. Μιας και η μέση θερμοκρασία εκεί είναι στους 25οC, το Ομάν είναι η ιδανική τοποθεσία για εγκλιματισμό και χαλάρωση μετά το γάμο.

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στις Μαλδίβες με υδροπλάνο για το επόμενο στάδιο του ρομαντικού σας ταξιδιού. Οι Μαλδίβες είναι το καλύτερο μέρος για όσους επιθυμούν ησυχία και περιπέτεια μακριά από τα μάτια του κόσμου. Οι Μαλδίβες αποτελούνται από 1190 νησιά, που το καθένα έχει ιδιωτικές παραλίες και νησάκια με πολυτελή θέρετρα.Συνολικά, ο συνδυασμός της αραβικής ιστορίας του Ομάν με τις ανυπέρβλητες παραλίες των Μαλδιβών κάνει το ταξίδι του μέλιτος ιδανικό για ζευγάρια που αρέσκονται στην …πολιτισμική περιπέτεια, η οποία συνοδεύεται από ένα ελαφρύ μαύρισμα!

Ναμίμπια και ΜποτσουάναΑνεβείτε σε γιγάντιους ανεμοδαρμένους αμμόλοφους και κάντε κανό στο αυλάκι Selinda ενώ βρίσκεστε σε ένα δραστήριο και περιπετειώδες ταξίδι του μέλιτος στη Ναμίμπια και τη Μποτσουάνα. Με ένα τόσο αχανές τοπίο, η θέα από αέρος είναι πάντα η καλύτερη – θα μας θυμηθείτε όταν πετάξετε πάνω από κόκκινες εκτάσεις και απόκοσμα ναυάγια! Η ξηρή περίοδος του Μαΐου προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες και, δεδομένου του καιρού, προτείνουμε ότι η καλύτερη εποχή να πάτε εκεί είναι ανάμεσα στους μήνες Απρίλιο και Ιούνιο. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ετήσια αποδημία των πουλιών στη Μποτσουάνα. Μια άλλη μοναδική εμπειρία θα ήταν το υδάτινο σαφάρι – ακόμα κι αν δε σας αρέσουν τα κανό, δύσκολα θα ξεχάσετε την εμπειρία.Η Μποτσουάνα είναι ένα από τα σταθερότερα έθνη της Αφρικής και το πλούσιο σε διαμάντια έδαφός της εμφανίζει περιστασιακά ερήμους, εκτάσεις αλατιού και τιρκουάζ υδάτινα σώματα. Τα πολυτελή καταλύματα είναι πολλά, τόσο στη Ναμίμπια όσο και στη Μποτσουάνα, ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από έναν ύπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αφρικής.

Μαλαισία και ΒόρνεοΜε μια μέση θερμοκρασία 30οC και με μερικά από τα παλαιότερα τροπικά δάση του κόσμου, η Μαλαισία και το Βόρνεο είναι οι ιδανικοί προορισμοί ταξιδιών του μέλιτος για ζευγάρια που επιθυμούν να επιστρέψουν σπίτι κατάμαυρα από τον ήλιο και γεμάτα κουλτούρα.

Μην μείνετε κάτω από τα φώτα της μαλαισιανής πόλης, παρά κατευθυνθείτε στο εθνικό πάρκο Ταμάν Νεγκάρα, για να περπατήσετε στη μακρύτερη γέφυρα με σχοινιά του κόσμου και γενικότερα για να βιώσετε την απόλυτη μαλαισιανή εμπειρία. Η πόλη Σάντακαν θεωρείται η πύλη προς τη ζούγκλα, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το μικρό κοραλλένιο νησί Λανκαγιάν, όπου θα δείτε πολλά ψάρια στο υδάτινό τους περιβάλλον και αρκετά ναυάγια.Ο συνδυασμός αυτός περιέχει ίσες δόσεις εξερεύνησης τροπικού δάσους και χαλάρωσης στην παραλία – είναι λοιπόν ιδανικός για νιόπαντρους που θέλουν να χαλαρώσουν αλλά είναι και έτοιμοι για βόλτες στη ζούγκλα.

Ινδονησία και ΛομπόκΤαξιδέψτε στην Ινδονησία για να βιώσετε ένα υπέροχο συνδυασμό αρχιτεκτονικής, κουζίνας και τοπικών εθίμων. Προτείνουμε να ξεκινήσετε από την Ιάβα και πιο συγκεκριμένα στα μοναδικά περίχωρα της κοιλάδας Αμαντζίβο, όπου και θα καταλάβετε ότι βρίσκεστε στο τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε το μήνα του μέλιτος. Αν αντέχετε το πρωινό ξύπνημα, αξίζει να επισκεφθείτε το ναό Μπορομπουντούρ καθώς ο ήλιος ανατέλλει, για να απολαύσετε μια μοναδική θέα των βουνών καθώς η χώρα ξυπνά.Αν θέλετε μια λιγότερο …πολιτισμική εμπειρία, πηγαίνετε στο Λομπόκ για την απόλυτη χαλάρωση και τις τέλειες παραλίες. Πιο συγκεκριμένα, οι παραλίες Μεντάνα φημολογούνται πως είναι οι καλύτερες της Ινδονησίας. Με τη μέση θερμοκρασία να φτάνει τους 31οC, ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για ταξίδια του μέλιτος που αποζητούν την εξερεύνηση διαφορετικών πολιτισμών και …κλιματικών ζωνών!
Πηγή:newsbeast.gr

 
z